istorija mode

Nekada su ovu haljinu nazivali NAJVULGARNIJOM ikada: Elizabet Harli posle 25 godina obukla spornu haljinu zbog koje su je OŠTRO osuđivali (FOTO)

1

I dalje izgleda fenomenalno u njoj

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Davne 1994. godine britanska glumica Elizabet Harli ušla je u modnu istoriju Holivuda, pojavivši se na premijeri filma "Četiri venčanja i sahrana" u ekstravagantnoj, smeloj Versaće toaleti, koja ni danas nije zaboravljena, a interesantno je da su tada mnogi bacali drvlje i kamenje na nju nazivavši je "najvulgarnijom ikada".

 

No, savremeno poimanje mode promenilo je stvari, a Versaće kreacija dobila je status "kultne" i čini se da niko nikada neće zaboraviti prizor prelepe, zgodne Liz u ovoj haljini.

 

Ona je u kasnijim godinama otkrila i neverovatne detalje koje su se krili iza čitave ove pompe... Naime, dok je ceo svet zaintrigirala njena glamurozna pojava i luksuzno izdanje, iza svega je stajala isključivo njena snalažljivost, s obzirom da je tada bila skromna manekenka sa malim primanjima, a njen tadašnji partner Hju Grant tek glumac koji je krčio put slave.

 

"Ta haljina je bila usluga 'Versaćea', jer ja tada nisam mogla da je priuštim sebi. Hjuovi ljudi rekli su mi da nemaju adekvatnu večernju odeću za mene, ali da je u njihovoj kancelariji jedna haljina koju mogu da probam. Obukla sam je i to je bilo to. Za razliku od ostalih dizajnera, Versaće dizajnira odeću koja slavi žensko telo, a ne baca ga u drugi plan", istakla je Elizabet jednom prilikom na optužbe da je haljina bila previše vulgarna i slobodna.

 

Ona je takođe otkrila i da se za šminku i frizuru pobrinula sama, i da nije imala čak ni pošteno ogledalo u kojem je mogla da proveri kako izgleda.

 

"Ponela sam haljinu kući, sama sam se našminkala i napravila frizuru, dok sam se sa Hjuom svađala oko toga ko će stati ispred ogledala, koje čak nije bilo ni u punoj dužini, i sve to u našem malom jednosobnom stanu. Sve je to bilo veoma veoma neugledno u poređenju sa onim kako se te stvari obavljaju ovih dana", prisetila se slavna manekenka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Officiel Kazakhstan (@lofficielkz) on

 

Ubrzo nakon ove premijere život Liz Harli se preokrenuo za 180 stepeni, a ona je nezaustavljivo napredovala sve dok nije postala jedan od najtraženijih svetskih modela.

 

Više od dve decenije kasnije, lepa Britanka ponovo je uskočila u ovu ikoničnu haljinu kako bi u njoj krasila naslovnicu aprilskog izdanja prestižnog magazina "Harper's Bazaar", a zanimljivo je da joj i dalje fenomenalno pristaje, baš kao da nije prošao nijedan dan od te daleke 1994. godine.

 

"Ali samo zato što mi je i dalje taman ne znači da bih je nosila i dalje - to ne bi bilo prikladno! Nova verzija je 'skromnija'", rekla je Elizabet.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Harper's BAZAAR (@harpersbazaarus) on

 

Za potrebe fotkanja, ovu haljina dolazi u nešto drugačijoj verziji, pa više nema dubokog dekoltea, a kreacija i na jednoj strani ima dugačak rukav, i više nije toliko otvoreno u predelu stomaka. Ipak, i dalje je krasi dugačak šlic koji je otkrio izvajane, dugačke noge ove 54-godišnjakinje koja i u šestoj deceniji izgleda božanstveno. 

 

 

 

makonda-tracker