da li ste znali?

ŠTA JE POTREBNO ZA OSVAJANJE NAJCENJENIJE STATUE: Ovo su USLOVI koje holivudski glumci MORAJU da ispune kako bi dobili OSKARA! (VIDEO)

0

Šta je potrebno da biste osvojili Oskara za najbolju ulogu? Talenat, interesantan izgled i tematika koja na neki način može dirnuti srca žirija, su od presudnog značaja.

foto: Profimedia

Morate da znate kako da plačete


Ako ne znate da plačete, sigurno ne možete dobiti Oskara za najbolju ulogu. Setite se samo suza Meril Strip u filmu “Sofijin izbor”, ili Metjua Mekonahija u “Dalas Buyer’s Club”.


Promenite lični opis

 

Šta je film, bez specijalnih efekata, naročito kad su ti efekti prirodni? Lista glumaca koji su dobili Oskara zato što su promenili lični opis je prilično duga. Među njima su i Nikol Kidman, koja je igrala Virdžiniju Vulf u filmu “Sati” i Šarliz Teron kao Ajlin Vurnos u ostvarenju “Monster”.

 

Pokušajte da ostanete živi

 

Bilo bi poželjno da lik kog igrate u filmu preživi što je duže moguće, a poželjno do samog kraja. Rasel Krou je tek na kraju podlegao povredama u “Gladijatoru”, a Tom Henks u “Filadelfiji”, a pre toga su uspeli da ostanu živi dovoljno dugo da se gledaoci vežu za njih.

 

 

makonda-tracker