POTRESNO

Sin ga je našao kako LEŽI BEZ SVESTI: Holivudski glumac ZAPANJIO svet svojom tužnom ispovešću!

0

Čuveni glumac Majkl Džej Foks prošao je kroz izrazito težak period bolesti i borbe sa alkoholizmom.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Majkl Džej Foks imao je 29 godina kad su mu dijagnostikovali Parkinsonovu bolest. Zvezda filma "Povratak u budućnost" u intervjuu za novi broj časopisa "Closer Weekly" opisao je kako je reagovao kad je čuo ovu vest.

 

"Iskreno, rekao sam lekarima: 'Znate li vi ko sam ja? Mora da ste se zabunili'... Mislio sam kako je nemoguće da se to desi baš meni... Dijagnoza me prestravila. Jednostavno sam 'pobegao od nje'... A utehu sam, nažalost, pronašao u alkoholu", izjavio je danas 57-godišnji kanadsko-američki glumac.

 

"Pio sam kako bih zaboravio na bolest i oterao je što dalje, ali samo sam izazvao napetosti u braku", prisetio se Foks, koji se 1988. oženio kolegicom Trejsi Polan (58), s kojom ima četvoro dece. Usprkos problemima, glumica je ostala uz supruga i bila mu bezuslovna podrška.

 

Majkl kaže kako je danas napokon dobro, živi iz dana u dan i trudi se da uživa u svakom trenutku.

 

"Naučio sam kako je najbolje uopšte ne razmišljati o stvarima koje bi mi se mogle dogoditi sutra. Redovno vežbam, pijem lekove i pazim da se preterano ne umaram, ali ništa od navedenoga ne radim da bih sutra bio bolje, sve to radim jer želim biti dobro danas", objašnjava glumac.

 

U intervjuu koji je dao za časopis "People", Foks je rekao kako je prve simptome bolesti osetio 1990. kad mu se levi mali nožni prst počeo nekontrolisano trzati. No, pravu dijagnozu saznao je tek godinu dana posle, kad je napokon otišao kod neurologa.

 

"Nakon što sam sve rekao supruzi, samo smo se zagrlili i dugo plakali", otkrio je junak filmskog hita "Povratak u budućnost". S obzirom da se isprva nije znao nositi s dijagnozom, Majkl se okrenuo piću, a prazne boce dugo je skrivao od supruge, sve dok ga jedno jutro 1992. tad trogodišnji sin Sem nije pronašao kako bez svesti leži na podu dnevnog boravka s limenkom piva u rukama. To je, prisetio se glumac, bilo poslednje piće koje je popio.

 

"Krenuo sam na terapiju i to me spasilo", rekao je.

 

 

 

makonda-tracker