životna prića

Brojne zvezde ODBILE su ulogu koja je nju vinula u ZVEZDE: Sve što niste znali o životu šarmantne Dakote Džonson

0

Iako se pored glume bavila i modelingom, njen uspon je došao sa filmom "Pedeset nijansi sive"

Dakota Džonson
Dakota Džonsonfoto: Profimedia

Mlada glumica Dakota Džonson (29) rođena je u Teksasu, u porodici glumaca, prenosi Stil.

 

Njen otac je Don Džonson, a majka Melani Grifit pa je Dakota miks različitih nacionalnosti. Njenim telom kola Britanska, Norveška, Švedska i Nemačka krv.

 

Čak je i Dakotina baka, Tipi Herden jedna od najpoznatijih glumica (glumila u Hičkokovom ostvarenju "Ptice").

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MELANIE (@melaniegriffith) on

Dakotini roditelji Don i Melani, upoznali su se veoma rano. Don je imao 22, a Melani 14 godina. Međutim, razlika u godinama i to što su bili izuzetno mladi nije ih sprečila da se upuste u ljubavnu avanturu. Kada je Melani napunila 18 godina, par se venčao. Međutim brak nije dugo potrajao.

 

Melani i Don su se razveli, a za to vreme mlada glumica se počela zabavljati sa glumcem Stivenom Bauerom. Međutim, u centru skandala našla se Melani koja je raskinula vezu, vratila se bivšem mužu i rodila mu kćerku 1989. godine.

 

Ali ni ta nova-stara ljubav nije potrajala: Melani napušta Don Džonsona 1996. godine i počinje da se zabavlja sa Antoniom Banderasom. Zbog toga je Dakota svoje detinjstvo provela sa dva muškarca (Donom i Antoniom) za kojima su ludele milioni žena.

 

Dakota ima starijeg brata Aleksandra i mlađu sestru Stelu del Karmen (kćerku Melani Grifit i Antonia Banderasa).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MELANIE (@melaniegriffith) on

Kako su godine odmicale Dakota je glumila u manjim i većim filmskim projektima, ali se bavila i modelingom. U suštini, bila je skoro pa anonimna sve do uloge u filmu "Pedeset nijansi sive".

 

Elizabet Olsen je odbila glavnu ulogu u ovom filmu nakon što je pročitala komentar na knjigu koji je glasio: "Jedino fanovi pornografije ovo mogu da vole!"

 

Šejlin Vudli se nije dopala slaba Anastasija i opis glavne uloge je iritirao.

 

Felisiti Džons je odbila da se pojavi u eksplicitinim scenama, a Lusi Hejl je pristala na kasting ali se došavši tamo postidela i otišla.

 

Na kraju Dakota je postala Anastasija Stil i ostalo je istorija. Filmadžije je oduševila njena nesramežljivost. Čak i najobnaženije scene snimala je slobodno i pred svima.

 

Fanovima knjige se nije dopala Dakota u ulozi Anastasije. Po njima bila je premlada za ovu ulogu i ne previše izražajna. Bilo kako bilo ova uloga je mladu Dakotu vinula u sam vrh holivudskih glumica.

 

Dakota Džonson
Dakota Džonsonfoto: Profimedia

Privatni život Dakote Džonson se menjao kako je igrala u različitim filmovima. Glumica ne priča o svom privatnom životu i sve o čemu se govorilo proističe iz paparaco fotografija.

 

Tek u maju 2018. godine Melani Grifit je potvrdila da se Dakota zabavlja sa Krisom Martinom, bivšim mužem Gvinet Paltrou, ali je zamolila novinare da poštuju privatnost njene kćerke.

 

 

makonda-tracker