dens politika

Tejlor Svift RAZBESNELA američkog predsednika: Tramp ODREAGOVAO neočekivano!

0

U Americi je poznato da zvezde podržavaju političare kako bi se poeni izabranog ubirali od strane naroda.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Pravu buru reakcija u Americi je u ponedjeljak izazvala izjava američke pop zvezde Tejlor Svift (28), koja se dosad suzdržavala od javnih političkih istupa, a ovim u nedjelju je, nedugo pre održavanja američkih izbora na pola mandata javno poduprla demokrate. Na svojstven način reagovao je čak i predsednik Donald Tramp.

 

U dugačkom postu objavljenom na Instagramu gde ima 112 miliona sledbenika, Svift je napisala kako je dosad bila nemotivisana deliti svoja politička gledišta, no da je u međuvremenu promenila mišljenje. Istakla je da je podupirala demokratskog kandidata za američki Senat u rodnom Tenesiju te je žestoko napala njegovu suparnicu i Trampovu miljenicu, republikanku Maršu Blekburn.

 

Kao i ranije želela bih nastaviti da glasam za žene u politici. No, Maršu Blekburn ne mogu podržati. Njen istup u Kongresu me plaši i zbunjuje. Ta je žena glasala protiv izjednačenja plata za muškarce i žene. Glasala je protiv predloga zakona o nastojanju da se žene zaštite od nasilja u domu, od silovanja i praćenja. Glasaću za Fila Bredesena u Senatu i Džima Kupera u Zastupničkom domu - napisala je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

 

Na upit novinara da komentiše pevačičin komentar Trump je odgovorio: 'Dakle, sada nezinu muziku volim 25 posto manje nego ranije, OK?'

 

Pre nego što je izabran za predsednika, Tramp je o Svift govorio s puno topline. U dva posta na Twitteru ju je 2012. nazvao 'fantastičnom" i "neverovatnom'.

 

- Ne mogu glasati za nekoga ko nije spreman boriti se za dignitet SVIH Amerikanaca, bez obzira na boju njihove kože, pol ili na to koga vole - napisala je Svift.

 

Pozvala je svoje obožavatelje da se prijave u registar birača uz molbu: 'Molim vas, informišite se i edukujte o kandidatima koji se takmiče u vašoj državi i glasajte za onoga čiji su stavovi najbliža vrednostima za koje se i sami zalažete.'

 

- Mnogi među nama nikada neće pronaći kandidata ili stranku s čijim se programom sto posto slažu, no na izbore moramo izaći - piše Svift.

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker