hrabro

Gvinet Paltrou: Kako sam bez lekova pobedila postporođajnu depresiju

0

Poznata glumica ispričala je kako je prošla kroz težak period kada je dobila drugo dete i kako je to stanje prevazišla bez antidepresiva.

Gvinet paltrou sa decom
Gvinet paltrou sa decomfoto: Profimedia

Gvinet Paltrou je u svom podkastu Goop ispričala kako je prevazišla postporođajnu depresiju bez lekova. 

 

Glumica je govorila otvoreno o svojoj borbi za mentalno zdravlje nakon rođenja sina Mozesa,koga je dobila u braku sa Krisom Martinom

 

"Imala sam postporođajnu depresiju. Doktor je pokušao da me leči antidepresivima i pomislila sam da ću ih koristiti ako mi zatrebaju", rekla je Paltrou

 

Iako smatra da antidepresivi "zaista pomažu nekim ljudima kojima životi zavise od njih", glumica je odlučila da traži alternativne terapije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) on

Pomislila sam: šta ako odem na terapiju i ponovo počinjem da vežbam, prestanem da pijem alkohol, odmaram se i spavam više? I zaista, tako sam pobegla od depresije."

Ona je otkrila da se još seća "mračnog perioda" nakon rođenja Mozesa.

Bilo mi je zaista šokantno jer nikad nisam pomislila da ću biti osoba koja ima postporođajnu depresiju", rekla je.

Kada je rodila ćerku Epl, koja sada ima 14 godina, Gvinet je bila jako uzbuđena.

Bila sam tako euforična kada se rodila Epl i pretpostavila sam da će se to desiti i sa Mosezom. Ipak, trebalo je vremena. Stvarno sam ušla u mračnu fazu", prisetila se ona.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) on

 

Spomenula je da je njen tadašnji suprug Kris Martin brzo uspeo da prepozna simptome njene depresije.

 

"Otprilike četiri meseca nakon porođaja, Kris je došao kod mene i rekao da nešto nije u redu. Ali, ja sam mu stalno govorila da sam dobro", ispričala je Paltrou.

Mislila sam da postporođajna depresija znači da se plašiš svaki dan i ne možeš da se baviš detetom. Ali postoje različite nijanse i dubine toga, zbog čega mislim da je tako važno da žene govore o tome. Bilo je to tužno vreme. Osećala sam se neuspešno kao majka. "

 

 

 

makonda-tracker