holivudske priče

Otac joj nikada nije oprostio što je zavolela ženskaroša: Kako je Una O'Nil osvojila srce Čarlija Čaplina?

0

Ćerka poznatog nobelovca okrenula se za holivudskom bitangom. I tako je počela najlepša ljubavna priča koju ste ikada čuli. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Una O'Nil trebalo je, verovali su svi koji su je poznavali, da uradi velike stvari u životu. Bila je lepa, obrazovana, iz ugledne porodice, prenosi Stil.kurir.  Očekivalo se da će ćerka uglednog književnika, nobelovca Judžina O'Nila i spisateljice Agnes Bolton postati važna i slavna kao i njeni roditelji. Išla je unajbolje škole, družila se sa tadašnjom njujorškom elitom. Kao tinejdžerku i pripadnicu otmenog društva, elitni Stork Club proglasio ju je "debitantkinjom br. 1".

 

 

Bila je zgodna, šarmantna, privlačna i svi su je želeli. Izlazila je s Orsonom Wellsom i bila je u vezi sa šest godina starijim slavnim književnikom J. D. Selindžerom, piscem "Lovca u žitu".

 

Bila je tiha i predivna, do te mere da s nje nisi mogao da skineš pogled", opisivali su njeni prijatelji Unu u koju se tada 22- godišnji Selindžer strašno zaljubio.

 

Ali onda je Una odlučila da ode u Holivud i postane glumica. A tamo je upoznala 53-godišnjeg Čarlija Čaplina, poznatog ljubitelja mladih devojaka, koji ju je odlučio da angažuje za svoj novi film. Čaplin je zapisao da je odmah pri upoznavanju bio pokošen njenom lepotom i šarmom. Susret s njom je opisao kao "najsrećniji događaj u životu".

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

makonda-tracker