biografija

Ispovest Anđeline Džoli - njene patnje datiraju iz detinjstva: Skupljala sam noževe, sečenje i bol činile su me živom i slobodnom! (FOTO)

1

Šta sve niste znali o lepotici od koje je ostala samo senka

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Danas jedna od najplaćenijih glumica Holivuda i Unicefov ambasador dobre volje, Andželina je rođena u Gradu anđela kao ćerka glumaca Džona Vojta i Maršelin Bertran.

 

Njene patnje počele su kad i zadirkivanja školskih drugara – bila je izuzetno mršava i nosila naočare i naramenice. Poljuljanog samopouzdanja, počela je da se povređuje.

 

– Skupljala sam noževe. Iz nekog razloga, ritual sečenja i bol činili su me živom i slobodnom. To je za mene bila neka vrsta terapije – govorila je Džolijeva, koja se sa 14 godina ispisala sa časova glume želeći da postane pogrebnik. Uz to, veći deo života ona ne govori s ocem jer ga krivi za raspad porodice, a zbog njega je i prezime iz Vojt promenila u Džoli (lepa).

 

Mada je rado govorila o svojoj vezi sa koleginicom Dženi Šimizi i tome da je biseksualka, ubrzo ju je osvojio još jedan kolega sa seta Bili Bob Tornton. Njihova strastvena veza ostaće zauvek upamćena po bočicama krvi koje su na svadbi razmenili umesto burmi.

 

U međuvremenu Anđa je nizala nagrade za glumu, a Oskar za sporednu ulogu u „Neprilagođenoj“ bio je njena dobrodošlica u Holivud. S pravom slavom posle Lare Kroft pojavio se i on – Bred Pit. Ceo svet je zastao kada su se dvoje najlepših na planeti susreli. Njihova ljubav bila je poput bajke u koju su mnogi želeli da veruju.

 

Samo slep nije video hemiju između njih dvoje u filmu „Gospodin i gospođa Smit“, a videla ju je i Bredova supruga Dženifer Aniston. Ubrzo je Džen dobila etiketu jadne ostavljene žene, a Anđa nemilosrdne fatalne rasturačice brakova koja završi u krevetu sa svakim s kim snima film.

 

 

Za njihovu prvu bebu Šajlo govorili su da je najiščekivanija beba od Isusa, a cena njenih fotografija s roditeljima dostigla je 10 miliona dolara.

 

 

Žena koja je govorila da se najseksepilnije oseća u sado-mazo odnosu, da je uvek želela više, i u pokornoj i u dominantnoj ulozi, za koju se pričalo da je u incestu s bratom, odjednom je priznala da ju je brak s Bredom promenio.

 

– Smatrala sam da trudnoća nije stvar koju bi trebalo da uradim. Sada to ne bih menjala ni sa čim na svetu. Naučio me je dosta o životu.

 

Verio ju je dijamantskim prstenom od pola miliona dolara, a venčali su se 2012. Već naredne godine Andželina je masektomijom odstranila obe dojke jer je saznala da postoji rizik od 87 odsto da dobije rak. Sama, van očiju javnosti, pretrpela je težak medicinski proces od tri meseca. Prethodno je već propatila zbog majke koja je umrla od raka jajnika, a imala je i velikih problema u trudnoći jer je mnogo gubila na težini.

 

 

I u narednim godinama svi su želeli da zavire u čarobni Branđelina svet. A onda se sve pretvorio u pakao.

 

– Naše karijere nas iscrpljuju. Kad ste sa nekim ko je podjednako zauzet kao i vi, ništa nema smisla. Ono malo vremena što imate u toku dana morate iskoristiti da se fokusirate na ono što vam je važno. I dalje volim Breda, ali više nisam zaljubljena u njega. Volimo našu porodicu koju smo stvorili. Bred se svakodnevno trudi da sve bude moguće – kazala je Andželina posle mnogo ružnih pretpostavki.

 

Danas ni Bred nije onaj stari, ali izgleda da je našao sreću pored Neri Oksman, profesorke arhitekture. Za to vreme Anđa pati jer je u Londonu na snimanju nastavka filma „Grdana“ odvojena od svoje šestoro dece: Bred joj ne da ih vodi van Amerike dok se ne reši pitanje starateljstva.

 

I dok se poslednjih godina ova fam fatal polako pretvara u svoju senku, jedna slika sa snimanja „Uspavane lepotice“, uoči Anđinog 43. rođendana nedavno je dala nadu. Jer ona se ovih dana smeje i, posle ko zna koliko, svetu otkriva svoju svetliju stranu.

 

 

makonda-tracker