rešo je da prizna

Celog života se borim sa anksioznošću: Rajan Rejnolds otvorio dušu i progovorio o svemu što ga muči

0

Zvezdu filma "Dedpul" svi znaju  kao šaljivog i ležernog glumca ali u poslednjem intevjuju  Rajan otkriva da to i nije baš tako. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Glumac je takođe  izjavio da mu se u dvadesetim dešavalo da se probudi u sred noći "paralizovan" od anksioznosti i straha od budućnosti i da je to pokušao da reši medikametima. 

 

Rajan se sada drugačije bori sa ovim problemom. Tokom promocije filma "Dedpul 2" davao je dosta intervjua i morao je da pronađe način da smiri anksioznost. Njegov način je korišćenje aplikacije za meditaciju  koja mu pomaže da podseća sebe na to da će čim bude izašao na binu prestati da bude anksiozan. 

 

foto: Profimedia

Anksiozni poremećaj ličnosti je najzastupljeniji poremećaj ličnosti u Americi. Pogađa skoro 40 miliona odraslih. Bilo ko može da oboli od ovog poremećaja ali ali ono što se navodi kao uzrok je genetika, neurohemija, sama ličnost osobe pa i životne okonosti u kojima se osoba nalazi. 

 

Ovaj poremećaj ličnosti treba razlikovati od obične strepnje koju svako doživljava s vremena na vreme. Strepnja prerasta u anksiozni pormećaj onda kada dugo traje i kada je previše intenzivna i kada osobu ometa u svakodnevnim aktivnostima. Osoba onda oseća da ne može uopšte da funkcionišena svim poljima.

 

 

makonda-tracker