šok!

Bizaran intervju pale zvezde digao Ameriku na noge: Pred kamerama priznao dvostruko ubistvo?!

0

Od 1994. godine, kada su njegova supruga i njen ljubavnik pronađeni mrtvi, bivši sportista i glumac ne prestaje da privlači pažnju, a svi imaju istu dilemu - stoji li on iza njihovih tragičnih smrti.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Orental Džejms Simpson (70), nekadašnji sportski i glumački as, hipotetički je priznao ubistvo svoje supruge Nikol i njenog novog dečka Rona Goldmana.

 

U nedelju uveče, jedna američka televizija emitovala je ekskluzivno intervju snimljen 2006. godine, koji je, najblaže rečeno, zbunjujući. O Džeja je pre 12 godina intervjuisala Džudit Regan, spisateljica i voditeljka, ali je televizija Foks tada odlučila da intervju ipak ne emituje. Razgovor je pretočen u knjigu Ako sam to uradio, koja je postala bestseler.

 

U intervjuu, O Džej pristaje da hipotetički priča šta se dogodilo 1994. kada su njegova supruga Nikol i Goldman ubijeni sa više uboda nožem.

 

- Da kažemo da sam imao prijatelja Čarlija, koji je njuškao oko kuće u kojoj je Nikol živela. Hipotetički, došao je kod mene i rekao mi da švrlja. Hipotetički, otišli smo zajedno do njene kuće, imali smo kapu, rukavice i nož ispod sedišta. Teoretski, sreo sam Rona i posvađao se sa njim, onda je izašla Nikol - ispričao je Simpson, ali je onda izbacio hipoteze i u prvom licu, jasno, izgovorio sledeće reči.

 

 

- Uzeo sam nož, toga se sećam - rekao je on, pre nego što je shvatio da se nije ogradio rečju hipotetički i počeo da se smeje.

 

Simpson je 1989. pred zakonom odgovarao zbog nasilja u porodici, pošto je napao svoju suprugu Nikol. Šest godina kasnije, ceo svet je bez daha gledao suđenje Simpsonu, optuženom za ubistvo Nikol, od koje se u međuvremenu rastao, i njenog novog partnera Rona Goldmana.

 

Kada su ga hapsili zbog sumnje da je ubio suprugu i njenog dečka, O Džej je bežao belim kamionetom, a to su uživo prenosili svi američki mediji koji su te 1995. imali mogućnost za živi prenos. Kasnije suđenje sportisti i glumcu takođe je bilo uživo prenošeno na američkoj televiziji, i mnogi upravo to suđenje smatraju začetkom rijalitija o poznatima, pošto je dokazalo da interesovanje javnosti nema kraja kada je poznata ličnost u nevolji.

 

O tom suđenju snimljena je i serija The People vs OJ Simpson, koju su kritika i publika odlično ocenile.

 

makonda-tracker