verovali ili ne

Bilo joj je teško da se rastane od svog ljubimca: Poznata pevačica klonirala psa ‒ u četiri primerka

0

Pevačica i glumica dugo je uživala u društvu voljenog psića, pa nije dozvolila da ih čak ni njegova smrt zaista razdvoji.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Barbra Strejsend govorila je za američke medije o teškoj 2017. godini, ispunjenoj očajem i tugom što joj je uginuo pas Samanta, i to posle 14 godina koje su zajedno proveli.

 

 

Happy New Year from my three girls... Pink, Blue & Violet.

A post shared by Barbra Streisand (@barbrastreisand) on

 

Saznavši kako je njen prijatelj već uspešno klonirao svog ljubimca, a ona je bila impresionirana rezultatom, angažovala je uglednog doktora da isto uradi i za njenu kucu Semi. Stručnjak za kloniranje je uzeo uzorak ćelija njenog psa neposredno pre nego što je psić uginuo i poslao ih u laboratoriju specijalno za to opremljenu. Nisu bili sigurni da će čitava procedura uspeti, a Barbra je u međuvremenu tugu smanjivala usvajanjem novih pasa ‒ udomila je još dva, pre nego što je primila poziv iz laboratorije.

 

 

Our new basket of adorables

A post shared by Barbra Streisand (@barbrastreisand) on

 

Vesti su bile neverovatne: procedura ne samo da je uspela već je proizvela četiri nova psića! Jedan pas je, nažalost, uginuo, budući da je bio slabašan i suviše mali. Barbara je poklonila dva psa dragim ljudima, pošto nije mogla da se brine o toliko pasa, a ostale je zadržala. Zatim je rekla ono ključno: 

Možeš klonirati izgled psa, ali ne i njegovu dušu.

 

 

makonda-tracker