37 godina kasnije

Ceo svet je uzdisao za njom, a onda je, kao što joj je gatara predvidela u mladosti, preminula pod sumnjivim okolnostima: Suprug slavne holivudske dive 3 decenije kasnije glavni osumnjičeni za njenu smrt

0


Da je pravda spora, ali dostižna, moglo bi se reći u slučaju slavne holivudske glumice - 37 godina od tragične smrti njen slučaj policija Los Anđelesa

ponovno je aktivirala i okarakterisala ga kao smrt pod sumnjivim okolnostima, a glavni osumnjičeni je njen tadašnji suprug, glumac Robert Vagner

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 


 

Nakon 37 godina, koliko je prošlo od tragične smrti slavne glumice Natalie Vud, policijska uprava Los Anđelesa taj slučaj je ponovno izvukla s dna fioke te se sada vodi kao smrt pod sumnjivim okolnostima jer su se pojavili novi svedoci. Glavni osumnjičeni je njen suprug, glumac Robert Vagner, a sve nakon novog dokumentarnog filma '48 Hours' o njenoj smrti koji je emitovao CBS News.

 

Natali Vud nestala je nakon što je noć provela na jahti sa suprugom i prijateljem Krisoferom Vokenom ispijajući pića. Njeno telo pronađeno je kasnije u moru, a ceo događaj proglašen je nesrećnim slučajem.

 

Istraga je ponovo pokrenuta 2011. godine, ali je ceo slučaj ponovo pao u zaborav. Sve do sada, kada su se pojavili novi svedoci s tvrdnjama kako su te noći čuli vikanje i zvukove lomljenja s jahte. Osim toga, potvrdili su kako su videli muškarca i ženu kako se svađaju na brodu.

 

- Poslednjih šest godina istraživali smo slučaj i sada je u prvom planu njen suprug. On je bio poslednja osoba s kojom je Natali viđena pre nego što je nestala - rekao je poručnik Džon Korina.

 

Robert Vagner, koji danas ima 87 godina i oženjen je glumicom Džil St. Džon, tako je postao glavni osumnjičeni.

 

Smrt koja je potresla Holivud dogodila se u novembru 1981. godine kod ostrva Katalina u južnoj Kaliforniji. Na jahti su bili Natali Vud, Robert Vagner i Kristofer Vokenn, a nakon ispijenih pića eskalirala je svađa između dvojice kolega, u koju se potom umešala i Natali. Voken se kasnije izuzeo iz svađe i otišao da spava, a kapetan broda je pojačao muziku ne želeći da učestvuje u tome i nakon svega svi su tvrdili kako ništa nisu čuli ni videli. Do danas Voken u javnosti nije želeo da govori o tom događaju.

 

foto: Profimedia

Godine 2013. sestra Natali Vud, Lana, otkrila je kako je kapetan broda ipak otkrio da je Vagner gurnuo Natali preko ruba palube te da je odbio da joj pomogne da se popne na jahtu. Navodno se kapetan uspaničio, ali je glumac bio odlučan u nameri da joj se ne pomaže jer će tako naučiti lekciju. Telo glumice, koja je u trenutku smrti imala tek 43 godine, nađeno je kako, odeveno u spavaćicu, pluta u vodi.

 

Vagner je tvrdio kako je sve bio nesrećni slučaj te da je Natali, nakon što je prisustvovala svađi između njega i Vokena, odlučila da u pomoćnom čamcu napusti brod. Isto tako rekao je kako ju je poslednji put video dok je 'popravljala kosu' u kupatilu, a da je on potom otišao u krevet i ništa nije video. Policijski službenici njegovu verziju su prihvatili i smrt proglasili nesrećnim slučajem.

 

Ipak njena sestra nije želela da tako lako odustane, stoga je 2011. godine tražila da se ponovno otvori slučaj, a dobila je podršku i kapetana broda Denisa Daverna, koji je odjednom promenio priču i rekao da je lagao u svom iskazu. Iako nije doslovno prozvao Vagnera, detektivi su uvereni da zna mnogo više nego što želi da kaže.

 

Detektiv Ralf Hernandez otkrio je kako je Vud, kada su njeno telo izvukli na obalu, izgledala kao žrtva napada i bila prepuna modrica. Njena sestra od početka nije bila uverena u Vagnerov iskaz, znajući da Natali nikada ne bi otišla na obalu odevena samo u spavaćicu. Poznato je bilo i to da je lepa glumica imala neverovatan strah od vode, koji joj je kao devojčici usadila majka, nakon što joj je gatara prorekla smrt utapanjem.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker