nije izdržala

Presudila je sebi u 24. godini: Potresna priča o životu i kraju najlepše engleske glumice

0

Umesto uspeha o kom je sanjala, šarmantna Pegi umrla je pod holivudskim svetlima.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Holivud nikada nije bio naročito humano mesto već pre gladijatorska arena u kojoj opstaju samo najsnažniji i najbeskrupuloznniji, dok se neuspeh ne prašta. Tragična sudbina ove dame možda je najbolji pokazatelj.

 

Peg Entvistl bila je engleska pozorišna glumica koja je, kao i mnoge devojke pre nje, poželela da uspe u Americi. Umesto toga, uspela je jedino da i bukvalno umre pod holivudskim svetlima.

 

Slavna pevačica zabrinula fanove potresnim snimkom: Nikom nije stalo do mene, lutam svetom sama

 

Peg je sa ocem, glumcem Robertom Entvistlom, emigrirala u SAD. Nažalost, on je ubrzo stradao u saobraćajnoj nesreći, pa je o devojci počeo da brine stric koji je bio brodvejski menadžer.

 

 

Nakon kraćeg školovanja u Bostonu, Peg je počela da nastupa u brodvejskim predstavama i uskoro je stekla malu slavu koja ju je navela da pomisli da bi mogla da se okuša i na velikom ekranu.

 

U proleće 1932. je, delimično terana ekonomskim problemima koje su njujorška pozorišta dovela u krizu, napustila Njujork i pokušala da okuša sreću u Los Anđelesu.

 

Tamo je u proleće 1932. nastupila u predstavi Lude nade Romnija Brenta, gde joj je partner bio Hemfri Bogart. Bila je to dobra odskočna daska i Peg je dobila ulogu u filmu 13 žena.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker