sećanje na glumačku divu

SVI SU JOJ ZAVIDELI, ALI...: Grejs Keli je bila simbol lepote i modna IKONA, ali njen život bio je DALEKO OD BAJKE!

0

Ikona stila, muza Alfreda Hičkoka i princeza od Monaka samo su neki od pojmova koji se povezuju s legendarnom Grejs Keli. Međutim, njen život nije bio bajka.

 

Susret na crvenom tepihu

 

foto: Profimedia

Za vreme snimanja Hičkokovog filma „Držite lopova” na francuskoj rivijeri 1955. godine, Grejs se oduševila ovom zemljom. Na filmskom festivalu u Kanu upoznala je vladara Kneževine Monako Renijera III i već godinu dana kasnije par se verio.

 

Brak na korist svih

 

1 / 6 Foto: Profimedia

 

Ipak, čini se da ova bajkovita ljubavna priča uopšte nije bila idilična i da je njihov „savršeni život” zapravo bio velika laž. Naime, Renije je morao što pre da se oženi i osigura naslednika kako Kneževina ne bi bila pripojena Francuskoj, a Grejs je tražila prikladnog muža prihvatljivog njenoj porodici. Sem toga, njena popularnost pomogla je da oživi zamrli turizam u kockarskoj državici, a kneževoj blagajni dobro je došao i njen miraz od dva miliona dolara.

 

Lekarski pregled pre venčanja

 

foto: Profimedia

Kako je pitanje potomstva bilo od posebne važnosti, Grejs je pre venčanja morala da obavi niz pregleda da se utvrdi da li je zdrava i sposobna da rađa. Pre udaje, morala je, prema ugovoru sa MGM, da snimi još jedan film „Visoko društvo” 1956. godine. Nakon toga se povukla jer ni njen suprug plave krvi, ni njegovi podanici, nisu želeli da njihova kneginja snima filmove.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker