Mladost i lepotu dala muškarcima

Simbol seksepila i gracioznosti, iskreno o trudnoći i roditeljstvu: To je nešto najgore što mi se desilo u životu (FOTO)

0

Iako je duboko zagazila u devetu deceniju života, svet joj se i danas divi, te smatra simbolom lepote. Jedna je od retkih glumica koja na sebi nema ništa veštačko. Uvek se zalagala za prirodan izgled i nekoliko puta je izjavila da želi da umre u svojoj lepoti.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Da život piše romane - Bridžit Bardo je pravi primer. Pre svega, imala je samo 17 kada je htela da se uda za Rodžera Valdima. Roditelji su joj branili, a ona je iz inata njima pokušala da se ubije. Kako u tome nije uspela, roditelji su popustili i dopustili joj udaju, međutim brak je trajao samo pet godina. Rastali su se jer su oboje varali.

foto: Profimedia

Samo dve godine nakon razvoda uplivala je u novi brak. Suprug je bio glumac Žak Šarijer. On bio taj koji ju je naterao da razmišlja u pravcu zasnivanja porodice. Tako je na svet došao sin Nikolas, a kako je sama izjavila - to dete nikada nije volela i sa njim je imala skoro nikakav odnos. Isticala je i da je trudnoća nešto najgore što joj se desilo u životu.

 

Nekoliko puta je dete koje je nosila u stomaku nazivala malignim tumorom i "da je bolje da je rodila psa nego to dete".

 

Birao je karakterne, pa zato obožavamo njegove filmove: Žene koje je voleo Žan-Lik Godar (FOTO)

 

Osam meseci nakon porođaja, na svoj 26. rođendan je sebi pokušala da oduzme život. Razlog je bio loš bračni života za Šarijerom. Tada dodatno dosepva u centar medijskog interesovanja. Nikolas je zbog svega toga rastao pored svog oca jer je sud tako odlučio. Želela je da je što manje ima u medijima, a 1974. se sklanja sa javne scene ne bi li pronašla mir.

foto: Profimedia

Devet godina kasnije izlazi knjiga o njenom životu i radu. Novi pritisak medija nije mogla da izdrži pa je ponovo došlo do odluke da podigne ruku na sebe.

Bila je u kratkom braku i sa nemačkim milionerom, a 1992. se konačno skrasila kraj Bernarda Ormala sa kojim je još u venčanoj zajednici.

 

Veliki je ljubitelj životinja, sa druge strane, i zalaže se za njihova prava. 1986. godine je osnovala je i sopstvenu fondaciju za njihovu zaštitu. Na to se odlučila nakon što je prodala sav svoj nakit u novac uložila u to.

Dala sam mladost i lepotu muškarcima, a znanje i mudrost ću dati životinjama", izjavila je Bridžit jednom prilikom.

makonda-tracker