domovi poznatih

Jovana Stipić otvara vrata svog ljubavnog gnezda: Dom u kome se čuju svadbena zvona

0

Glumica Jovana Stipić i njen verenik, muzičar Aleksandar Radošević, otvaraju vrata ljubavnog gnezda ušuškanog u potkrovlju na Zvezdari, u kojem brižljivo neguju svoj odnos i grade život udvoje kreirajući planove za zajedničku budućnost

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

U ušuškanom delu Zvezdare, nedaleko od Bulevara kralja Aleksandra, šarmantna glumica Jovana Stipić (40) i njen verenik Aleksandar Radošević (41), pre skoro godinu dana počeli su zajednički život. Od jesenas, svoj novi stan u potkrovlju počeli su su da renoviraju kako bi njihovo intimno ljubavno gnezdo izgledalo baš kako su zamislili. Svakodnevicu ovom paru ulepšavaju njihovi kućni ljubimci, pas Jojo i mačak Maks, koji su odavno postali članovi porodice. Razigranost ova dva četvoronožna drugara i njihove dogodovštine donose im neizmernu zabavu. Iako Jovana i Aleksandar često vole da dočekuju prijatelje u svom stanu, svaki gost prvo se susretne sa dobrodošlicom njihovih kućnih ljubimaca. Čim čuje zvono na ulaznim vratima, Jojo istrčava da onjuši goste i privuče pažnju na sebe kako bi se neko poigrao s njim. Mačak iz prikrajka osmatra, ali jasno stavlja do znanja da je ipak on glavni.

 

Ko bira televizijski program, a ko ide po hranu? Život iza zatvorenih vrata doma KRALJEVSKE PORODICE (FOTO)
 

- Aleksandar i ja smo i ranije počeli zajednički život, ali kada smo se pre nešto više od godinu dana uselili u ovaj stan u koji smo se odmah zaljubili, počeli smo sa renoviranjem i polako privodimo kraju naše zamisli. Čini nam se kao da će taj proces večno trajati jer uvek ima nešto što bismo promenili. Ipak, veoma nam je zabavno jer se trudimo da sami napravimo što više stvari. Hteli smo da iskoristimo pun kapacitet greda, prema čemu smo uklapali sve ostalo – počinje priču Jovana.

foto: Vladimir Šporčić

Toplo i ušuškano potkrovlje već na prvi pogled nagoveštava da u njemu žive kreativni ljudi. Table sa znakovima i duhovitim natpisima ispunjavaju svaku prostoriju. Knjige na improvizovanoj polici i put posut dekorativnim kamenčićima, odaju utisak oaze za opuštanje i uživanje.

 

Ksenija i Saša Milošević: Porodično gnezdo u bojama talenta
 

- Planiramo da u dnevnoj sobi ugradimo kamin, a nedavno smo napravili i ceo zid od cigala koji je dodao poseban šmek čitavoj priči. Kada smo ga završili, bilo smo oduševljeni njegovim izgledom i time kako je uneo toplinu u naš dom. Oboje volimo boje i želeli smo da to bude što više šareno, a da ne bude kič – objašnjava glumica.

foto: Vladimir Šporčić

Zbog toga što se nijedno od njih dvoje na bavi poslovima sa takozvanim kliznim radnim vremenom, koje nije vezano za kancelariju, slobodno vreme gotovo da je luksuz. Ipak, ovaj dobro uigran tandem pronašao je način da uskladi posao i zadovoljstvo i sve to iskoristi kao jedan od načina međusobnog zbližavanja.

foto: Vladimir Šporčić

- Mi živimo neobičnim umetničkim životom sa neformalnim radnim vremenom. Ipak, od kada smo se uselili u ovaj stan, sve više boravimo u njemu. Ne idemo toliko često sa prijateljima u grad, već ih pozivamo kod nas da uživamo u druženju i večerama koje pravimo. Lepo nam je i prijatno u ovom našem malom gnezdu – objašnjava energična glumica i dodaje da joj najviše prija to što je njena svakodnevica ispunjena Aleksandrovom muzikom:

 

- On svira gitaru i bas i mnogo vežba. Volim kuću ispunjenu muzikom, tako sam i odrastala jer je moj otac svirao klavir. Za mene je to najlepša, najtoplija atmosfera i kada moj verenik uzme instrument, ja samo mogu da uživam. Odnedavno idemo i na časove pevanja pa nam je to još jedna dodatna zabava. Nas dvoje imamo baš dosta zajedničkih interesovanja i mislim da je to sjajno za naš odnos – objašnjava Jovana koja je veoma srećna što sa svojim izabranikom provodi kvalitetno vreme.

 

Nastavak na sledećoj strani...

foto: Vladimir Šporčić

Dok priča o ljubavi koju sada oseća i zbog koje deluje lepršavo i razigrano poput devojčice, glumica se s osmehom na licu priseća početaka ljubavne priče u kojoj uživa tokom poslednje dve godine.

 

- Aleksandra i mene upoznala je zajednička prijateljica u jednom kafiću u Skadarliji, gde smo oboje rado odlazili. Rekla je kako je osetila da smo mi jedno za drugo i zaista je bila u pravu – govori glumica, a potom otkriva planove za budućnost.

foto: Vladimir Šporčić

- Verili smo se prošlog leta, a godišnjicu ćemo verovatno obeležiti venčanjem. Još nismo odredili tačan datum. Aleksandar ima dvoje dece iz prvog braka, sedmogodišnjeg sina Maneta i ćerku Kišu koja ima devet godina i njih dvoje insistiraju da se mi venčamo. Prvo nisu bili sigurni da li je to dobra ideja, ali sada je to već nešto što oni mnogo žele. Videćemo kada će se to desiti, a budući da oboje imamo brakove iza sebe i venčanja, odlučili smo da ovo naše bude malo neformalnije – otkriva glumica, dok Aleksandar samo osmehom potvrđuje ove planove.

foto: Vladimir Šporčić

- Želimo da priredimo zabavu za prijatelje, a verovatno ćemo proslavu organizovati u jednoj vikendici nedaleko od Beograda gde možemo da ugostimo svoje prijatelje. Aleksandar i ja veoma se dobro zabavljamo, čak bi nam i to venčanje bilo prilika da okupimo naše najdraže i da se dobro provedemo. Nisu nam toliko bitni formalnost i papir – kaže Jovana i ističe da odlazak kod matičara ne bi ništa promenio u njihovom odnosu.

 

Penthaus od 10 MILIONA EVRA koji ispunjava jedan važan zahtev: Ana i Bastijan otvorili vrata svog luksuznog doma (VIDEO, FOTO)
 

S obzirom na to da oboje iza sebe već imaju brakove, nisu verovali da će ponovo uspeti da pronađu ljubav. Ipak, sreća im se osmehnula kada su se najmanje nadali.

 

- Baš imamo lepu, zrelu ljubav i dobro je da nam se to desilo u ovim godinama. Veoma je zabavno i uzbudljivo zaljubiti se u četrdesetoj. Mislim da će nam uvek biti ovako lepo. Drugačiji smo nego kad smo bili klinci i stvorili smo naš mikro svet, što je zapravo i najvažnije. Mislila sam da mi se neće ponovo desiti ljubav i već sam bila gotovo odustala, a onda se dogodio Aleksandar – kaže ova šarmantna crnka i dodaje da, kada je reč o zajedničkom potomstvu, nema isključivo mišljenje:

 

- Razmišljali smo o tome i ako se desi, mi ćemo se svakako veoma obradovati. Radujemo se životu i svemu što nam on donosi, kao i našoj deci Kiši i Manetu koje zaista volim kao da su moji, bez obzira na to što mi nisu biološki naslednici. Mi se divno slažemo i sve što se desi iz jednog lepog i kvalitetnog odnosa i energije uvek je dobrodošlo.

foto: Vladimir Šporčić

Da od ljubavi ne treba odustajati, upravo se pokazalo na primeru ovih partnera koji sada proživljavaju sve ono o čemu su godinama maštali.

 

- Lepo je kada posle predstave jedva čekam da dođem kući gde me dočeka Aleksandar, koji pritom i dobro kuva pa mi uvek spremi neku ukusnu večeru – s osmehom na licu kaže glumica, na šta se nadovezuje Aleksandar:

 

- U našoj kući nema podele poslova, sve radimo zajedno i kako kome šta odgovara. Nema ni planova ni dogovora, sve je spontano. Veoma sam zadovoljan u kom pravcu se razvija naša ljubav i za sada je to pravo savršenstvo – kaže muzičar, dok na pitanje da li je zahvaljujući profesiji osvojio svoju izabranicu, samouvereno odgovara:

 

- Nisam samo muzikom, ali svakako je ona predstavljala jedan od mojih kvaliteta – kaže Aleksandar, što Jovana podržava i oduševljeno opisuje svog muškarca:

 

- Postoji više stvari koje su mi se odmah dopale kod njega i zbog kojih me je odmah osvojio. Tako je bio nežan, džentlmen i već od našeg prvog susreta znala sam da ću se mnogo zaljubiti. Ne znam šta ženi može više da prija od toga da je njen muškarac čuva i pazi, ali ne onako posesivno. Ljubomorno pazim na našu ljubav i ne dozvoljavam da nam bilo šta utiče na sreću – objašnjava glumica i dodaje da se nisu susretali s negativnim komentarima okoline kada su uplovili u ovu ljubav zbog brakova koje imaju iza sebe.

foto: Vladimir Šporčić

- Nama je bilo najbitnije mišljenje Kiše i Maneta i kako će se oni osećati. Želela sam da shvate kako imaju svoje mesto u našem svetu i to je ispalo mnogo bolje nego što smo očekivali. Veoma smo povezani s njima i deca naprosto osećaju ljubav. Obožavamo da zajedno provodimo vreme. U početku, pre prvog susreta s njima, imala sam veliku tremu, kao da pripremam premijeru. Znala sam da će mi se sigurno svideti tako divna deca – priseća se Jovana.

 

Njena oaza mira i porodične sreće: Elena Karić otkrila kako izgleda pogled iz njene luksuzne vile (VIDEO)

 

Ljubav iz privatne sfere poznati partneri preneli su i na posao, pa tako u poslednje vreme sve češće sarađuju, što je dodatno učvrstilo njihov odnos.

 

- Aleksandar odnedavno igra sa mnom u jednoj predstavi. Uopšte ga ne savetujem, veoma je talentovan. Izuzetno mi je bitno što u poslu imam podršku svog muškarca – kaže glumica koja vredno radi na raznim poslovnim projektima, od predstava koje igra do sinhronizacije animiranih filmova, kao i uloga u filmskim ostvarenjima.

 

Dok osmišljavaju načine na koje bi neiscrpnu kreativnu energiju koju poseduju mogli da prenesu u svoje ljubavno gnezdo, svaki dan koriste kako bi slavili život i uživali u novim uzbuđenjima.

 

Preuzeto iz 605. broja magazoina Story

makonda-tracker