Jelena i Aleksandar Gajšek: Kutak u kom vladaju pesma i igra

8
Nakon kratkog podstanarskog staža, voditeljski i bračni par Jelena i Aleksandar Gajšek prošle godine otkrili su nam da su svoj stan na Neimaru opremali pažljivo, brinući o svakom detalju, kako bi svojim ćerkama Anji i Teodori pružili komfornu i toplu porodičnu
Jelena i Aleksandar Gajšek
Jelena i Aleksandar Gajšek

Nedaleko od centra srpske prestonice, u jednoj trospratnici smešten je stan voditeljskog i bračnog para Jelene i Aleksandra Gajšeka u kome su svili toplo porodično gnezdo sa svojim ćerkama, devetogodišnjom Anjom i petogodišnjom Teodorom. Iako neretko prometno naselje, ova vesela porodica pronašla je svoj spokoj u beogradskom naselju Neimar i kako kažu ni zbog čega se ne bi preselili.

- Za sve nas Neimar je prelep deo grada, gde smo pronašli sve ono što nam je potrebno za skladan život. Škola u koju naša deca idu, kao i brojne prodavnice na dohvat su nam ruke, a ni nama dvoma ne treba mnogo vremena da dođemo do zgrade Beograđanke gde se nalaze prostorije televizije Studio B u kojoj radimo. Aleksandrova porodica poseduje kući na Zvezdari, ali nismo želeli tamo da stanujemo, jer nam je  ovde mnogo lepše – priča Jelena koja je početkom 2008. godine otvorila svoju  producentsku kuću Lifestyle brend u okviru koje je pokrenula emisiju Genius domus koja se emituje na TV Avala.

S

alonski stan od šezdeset i pet kvadrata, supružnici Gajšek kupili su pre devet godina i potpuno ga renovirali kako bi se u njemu osećali komforno. Enterijer su sređivali dugo, deo po deo, a svako sitno doterivanje donosilo im je novo uzbuđenje.

- Zbog visokih plafona čini se da je stan mnogo veći nego što zapravo jeste. Prostor smo godinama preuređivali, a nameštaj i pločice su rađeni po projektu arhitekte kojeg smo unajmili tako da se sve savršeno uklopilo. Pre nego što smo se ovde uselili, iznajmljivali smo jednu sobu u kojoj smo živeli Jelena, Anja i ja, pa kada smo kupili naš životni prostor i kada su majstori počeli da ga sređuju, zadovoljstvu nije bilo kraja.

- Većina nameštaja kojim smo ga opremili bila je stara, uzeta od roditelja, ali štedeli smo novac i vremenom ga osvežavali novim stvarima. Jedino smo u dnevnoj sobi ostavili neke delove od punog drveta, koji su naše porodično nasleđe – priča voditelj i autor emisija Moja slika sveta i Spoznaja  i ističe da je supruzi i njemu bilo veoma važno da svakoj prostoriji zidovi budu okrečeni u različite nijanse.

- Najviše vremena volimo da provodimo u dnevnom boravku gde vlada kreativni haos, a u kojoj su svoje mesto pronašli i naši ljubimci, mačak Miloš i pas Don. Naše ćerkice se najbolje osećaju u svojoj sobi koju su same dizajnirale. Tu prostoriju smo poslednju sređivali, jer je zahtevala najviše vremena pošto su devojčice želele da podseća na neku od onih koje su viđale u bajkama. Tako sam stolicu donela iz Budimpešte, luster iz Berlina i igračke iz celog sveta, potom smo je okrečili u dve nijanse, budući da su Anja i Teodora želele da budu zastupljene i žuta i roze koje su im omiljene boje – ističe voditeljka kojoj je prilikom opremanja spavaće sobe bilo najbitnije da ima veliki američki plakar.

- Zidove spavaće sobe smo ofarbali u svetlo zelenu jer ta boja opušta, a posle napornog dana Aleksandru i meni je to preko potrebno. U njoj se nalazi i velika zelena lampa koja posebno doprinosi opuštajućoj atmosferi. Nedavno smo pored kreveta zalepili i tapet u bež boji koji mi se veoma svideo i prosto sam morala da ga kupim – objašanjava Jelena.

 

U svakoj sobi nalazi se mnoštvo suvenira iz najrazličitijih delova sveta koje su Jelena i Aleksandar donosili sa raznih putovanja. Pored maski iz Venecije, Tunisa, Dubaija, tu su i klompice iz Holandije, domine iz Češke, magneti iz Verone... Na zidovima se nalaze slike koje su godinama kupovali, jer su oboje zaljubljenici u umetnost. Ipak posebno mesto u njihovom domu zauzima vajarsko delo Glava cara Konstantina koju su dobili na poklon od Jeleninog oca.

- Nama detalji dosta znače i sa svakog našeg putovanja donesemo predmet koji će nas podsećati na vreme provedeno u toj zemlji. Pored svih tih drangulija i umetničkih dela, najviše volim bistu Cara Konstantina koja se nalazi u spavaćoj sobi i u šali volim da kažem da ako budem imala muško dete, nazvaću ga po njoj. Važno mesto u toj prostoriji zauzeli su klavir i gitara, jer starija Anja i ja sviramo klavir, Aleksandar gitaru, dok najmlađa Teodora voli da zaigra kada mi sviramo – kaže voditeljka i otkriva da su zidove u njihovoj kuhinji okrečeli u blagu narandžastu nijansu, jer podstiče apetit.

- Svi kuhinjski elementi i pločice pravljeni su po meri, jer sam želela da mi bude što komotnije. Jedino su stolice za trpezarijski stolom kupljene u salonu nameštaja Forma ideale – ističe autorka emisije Stil na Studiju B.

U njihovoj toploj oazi uvek ima mesta za pesmu, igru i šalu, a njihova vrata su otvorena za sve prijatelje u bilo koje doba dana ili noći.

- Pošto smo muž i ja druželjubivi, često nam dolaze prijatelji. Svraćaju nam i drugari naših ćerkica, pa tako svi zajedno uživamo u ovom prostoru. Pošto Aleksandar obožava muziku neretko se deševa da on zasvira gitaru ili Anja i ja klavir, pa onda zabavljamo naše goste – sa osmehom zaključuje Jelena.

Aleksandra Dimitrijević

Tekst je objavljen u 229. broju magazina Story, 9. februara 2010. godine.

makonda-tracker