Dom poznatih

Gradski zamak za tri devojke: Suzana Mančić otvara vam vrata svog doma (FOTO)

0

Kada se posle brojnih selidbi skrasila u strogom centru Beograda, voditeljka Suzana Mančić pronašla je pravo mesto za život u kom je svaki kutak oplemenjen brojnim uspomenama i predmetima vrednim pažnje.

foto: Marina Lopičić

U svom domu čuvam stvari koje se nasleđuju generacijama. Moja mama je u miraz donela takozvanu tursku sobu, od koje su ostale samo dve male biblioteke, a ostali delovi su prodati za vreme okupacije da bi se preživelo. Mnogo toga sam donela i sa putovanja, recimo ruski kutak, dosta porcelana, srebrnine, umetničke slike... Sve sam to kupovala dok sam živela u Rusiji.

 

Trosed na kom trenutno sedimo star je najmanje 30 godina, zreo je za četvrto presvlačenje. Ja inače ne menjam nameštaj, nego samo presvlačim. Po meni, dom čine stvari od kojih svaka podseća na nešto važno, na putovanja, lepe trenutke. Imam nekoliko hiljada knjiga, nemam više mesta u stanu gde da ih smestim. Dosta literature, najviše dečje, poklonila sam nedavno na jednoj akciji", iskrena je Suzana.

foto: Marina Lopičić

Voditeljkin verenik Simeon Ocomokos ranije je rado dolazio u Suzanin dom, ali sada uglavnom odseda u hotelu. Na takvu njegovo odluku uticala je jedna neobična situacija koju nam je Suzana kroz smeh prepričala.

Simici se najviše sviđaju pogled sa terase i trpezarija. Obožavao je tu da sedi i doručkuje. Sve dok nisam uhvatila mačku kako lapa njegov puter. Onda mi je rekao: "Mančić, da ja ipak idem u hotel?" s osmehom prepričava voditeljka.

foto: Marina Lopičić

U svojoj četiri decenije dugoj karijeri, Mančićeva je radila dosta različitih projekata. Najpre je snimila nekoliko ploča i kaseta, a uporedo s tim krenula je i njena televizijska karijera. U želji da sve to objedini i sačuva od zaborava, Suzana je odlučila da napravi svoj sajt na kojem će ljubitelji njenog rada moći da pročitaju sve novinske članke o njoj, ali i da pogledaju dosta arhivskih snimaka koji nisu dostupni na internetu.

U poslednje vreme, pored snimanja emisije 'Suzanin izbor', posvetila sam se pravljenju svog sajta na kojem će biti sve o mojoj 40 godina dugoj karijeri. Mladi ne znaju da sam ja snimala ploče, filmove, emisije... Imam dosta posla s tim jer sam mnogo radila, pa treba sve to skenirati, obraditi i postaviti. Posao je komplikovan, ali ne odustajem", završava Suzana.

Magazin o poznatima kakav ste želeli - Živite život poznatih, čitajte magazin Glossy, svake srede uz dnevni list Kurir!

foto: Glossy

 

makonda-tracker