icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

danas bi proslavila rođendan

NJEN ŽIVOT TRAGIČNO JE OKONČAN U 47. GODINI: Naša slavna glumica pronađena je u stanu punom ŠPRICEVA, a reči koje je izgovorila pred smrt LOME SRCE

Podeli:

Imala je 47 godina, a preminula je od prevelike doze droge.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Sonju Savić su pratile brojne kontroverze. Pronađena je mrtva u svom stanu 23. septembra 2008. godine. Imala je 47 godina, a preminula je od prevelike doze droge. Sonja je sahranjena u rodnom selu Donja Gorevnica, a niko od njenih kolega nije prisustvovao sahrani.

Glumica je rušila tabue, živela ispred svog vremena i često bila neshvaćena. Nekoliko godina je živela i radila u Sloveniji, gde je tretirana kao velika zvezda.

U javnosti je Sonja Savić otvoreno govorila da je konzumirala marihuanu, čega se nije stidela. Nažalost, po pričama mnogih, bila je uvučena u mnogo gori pakao narkotika, te je usled prevelike doze koju je unela u sebe preminula u septembru 2008. godine.

 

Pronađena je mrtva u stanu u Beogradu, a obdukcijom je konstatovano da je preminula usled prevelike doze heroina i morfijuma. Njena poslednja želja bila je da bude sahranjena u rodnoj Donjoj Gorevnici kod Čačka, a na dan smrti imala je 47. godina.

 

Komšije, nekada jedne od najtalentovanijih srpskih glumica, tvrdili su da u njenom stanu nije bilo nameštaja, spavala je na dušeku na podu, a svuda okolo bili su razbacani upotrebljeni špricevi.

 

- Zašto loše prolazim u gradu u kom živim, u zemlji iz koje potičem, pojma nemam. Da nije bilo Slovenije, ne bih preživela devedesete, a isto važi i za ovo vreme. Volela bih da dobijem sredstva i napravim samo još jedan savremeni sajber mjuzikhol koji bi prerastao u klabing, ali ovaj grad izgleda da nema afiniteta prema meni. Često čujem da da govore kako sam ekscesna ličnost, mada kad radim nikad nisam takva, pitajte koga hoćete - rekla je jednom prilikom Sonja.

 

foto: Youtube Screenshot


Bila je ludo zaljubljena u džez muzičara Vlajka Lalića, koji je bio njena prva ljubav. Međutim, tragedija u kojoj je on poginuo ih je zauvek razdvojila.


- Dok sam bila mlada, često sam zamišljala kako ću se udati i zasnovati porodicu sa čovekom koga beskrajno volim i kome ću se potpuno posvetiti. Imala sam veliku ljubav, ali otkako je on otišao iz mog života kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom - rekla je Sonja u jednom intervjuu za "Story".


O porodici i deci je govorila i gostujući u emisiji "Balkanskom ulicom".

 

- Nekada sam htela i da se udam, da budem konzervativna, da imam decu. Nisam jurila frajere, a proglasili su da imam sidu i da se drogiram. Bože oprosti, sačuvaj i sakloni. Možda sam u drugoj polovini života postala to što su želeli - rekla je tom prilikom.

 

Poslednji intervju Sonja je dala samo 2 meseca pre smrti, u julu 2008. godine, za crnogorske "Vijesti".

 

- Ono čime mogu da se ponesem, ne ponosim, nego ponesem, to je što sam uspela da izbrišem granicu između života i poziva. Da li to svaki put uspešno dočaram i do koje mere mogu da vladam scenom ne znam. Trudim se da moja reč dovoljno dugo putuje da može publici da zadrži pažnju, jer, i posle toliko godina, ja i dalje brinem o tome šta publika misli - rekla je tada.

 

U ovom razgovoru, na stepenicama gradske tvrđave u Nikšiću, podsetila se reči svoje bake koja joj je uvek govorila da se u ljudskim očima sve može pročitati. U njenim očima tada se videla tuga i samoća.

 

- Ima još jedna bakina izreka koje se često setim – žagre ti se oči. Danas bi mnogim generacijama, kada prođe ponoć, mogli to da kažemo. A njima oči žagre od ko zna čega, a to nije dobro ni za njih ni za porodicu. Izgleda da je samoća cena moje slobode - rekla je glumica.

 

Dva meseca posle ovih reči Sonja je zauvek sklopila oči.

 

 

Inicijalizacija u toku...