žena

Dobila je titulu ŽENA GODINE, ali su je uvredili: Serena Vilijams u fami DISKRIMINACIJE!

0

Teniserka je proglašena za lice godine...

serena vilijams
serena vilijamsfoto: Profimedia

 

Magazin “GQ” proglasio je teniserku Serenu Villiams za lice godine. No, ono što je pokvarilo kompletan utisak je naslovna strana magazina na kojoj pored Serenine fotografije stoji naslov “Žena godine”, gdje je reč žena stavljena pod navodnike. Mnogi su ostali zaprepašćeni ovim potezom poznatog magazina, no kako tvrde upućeni u zbivanja unutar magazina, radi se naslovu koji je lično napisao Virgil Abloh, vlasnik modne kuće “Off White” i umetničkim direktorom “Louis Vuittona”.

 

 

Mišljenja su podjeljena. Dok jedni tvrde da se radi o skandaloznom stavu koji je Abloh izneo na račun slavne teniserke, drugi tvrde kako se radi o njegovom ličnom pečatu, tačnije, originalnom načinu na koji želi istaći pojedine događaje i stavove.

 

Slavna teniserka se tokom svoje dugogodišnje karijere često susretala sa seksističkim ispadima kako publike tako i celokupne javnosti zbog njenog fizičkog izgleda. Ona je bila žrtva gnusnih komentara i uvreda, pa su je tako često nazivali sa muškarcem, govoreći kako bi trebala da se takmiči u muškoj konkurenciji.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

 

- Kažu da koristim svašta, ali ne, uvek sam imala previše integriteta da bih varala kako bih pobedila. Samo sam radila naporno i rođena sam u ovom jakom telu, na koje sam veoma ponosna - izjavila je poznata teniserka.

 

makonda-tracker