biti drugačiji

Najbolja drugarica Marije Ćurčić OTKRILA JEZIVE DETALJE: Naišla sam na nekoga ko me razume, a sada nisma bila tu za TEBE!

1

Prolazile su iste probleme i jedino su one mogle međusobno da se razumeju, a ovo pismo raspalkaće mnoge

marija ćurčić
marija ćurčićfoto: instagram

 

Marija Ćurčić u nedelju 11. novembra oko 23 časa izvršila je samoubistvo u iznajmljenom stanu u Beogradu. Marija se popela na stolicu, a obesila se kaišem o gelender na galeriji u stanu u kojem je živela.

 

Dana Barbara Gašić Gouveia između ostalog je otkrila da su se njih dve zajedno suočavale s vršnjačkim nasiljem, ali da su bez obzira na sve, bile ponosne meleskinje. Naime, otac Dane Barbare je iz Britanske Gvajane, majka joj je iz Beograda. Ona je rođena u Londonu. Publika je pamti iz šoua "Ja imam talenat", a zatim i iz brojnih spotova kao i saradnji s poznatim brendovima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dana Barbara Gašić Gouveia (@iamdanabarbara) on

 

"Sećam se prvi put kad sam spavala kod tebe sa 15 godina, provele smo veče pričajući o dečacima iz osnovne koji nisu hteli da nas pogledaju zbog boje kože, o zloj deci koja su nas tada nazivali Cigankama, o smaračima koji nas večito pipaju za kosu, o tome kako se osećamo kada nam neko kaže 'čamugo' i o tome koliko smo jebeno ponosne na činjenicu da smo meleskinje i na svoju kulturu.

 

Kako sam izašla iz tvog stana i zagrljaja, krenula mi je suza. Suza jer sam našla nekoga ko razume. Bila si toliko pametna, pozitivna i prelepa! Beskrajno sam ponosna na sve ciljeve koje si postigla od kad te poznajem. Reč depresija ne mogu da povežem sa tvojim prelepim osmehom i ne mogu da poverujem da si ovo želela.

 

Nadam se da ćes da se rodiš ponovo u čuvenom Njujorku u koji si toliko želela da odeš ili u telu neke lavice u divnoj nam Africi i da si našla mir.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dana Barbara Gašić Gouveia (@iamdanabarbara) on

 

Da sam dobila dinar svaki put kad su me pitale da li smo sestre bila bih milioner! To se toliko često dešavalo da smo se dogovorile da ljudima odgovamo sa da i godinama je bilo tako. I stvarno si mi i bila kao starija sestra sve dok nisam porasla. A sada ovako velika nisam bila tu za tebe.

Toliko te je ljudi volelo, samo da si nam rekla! Niko ovo nije očekivao. Znam da se mnogi koji su danas i bliži sa tobom nego ja osećaju isto. A užasno je. I ne vodi nikuda, znam. I pogrešno je. Šaljem im beskrajno ljubavi.

 

Zato vas molim ljudi, razgovarajte sa svojim prijateljima i porodicom ako vam je teško. Razgovarajte sa psihologom, psihijatrom! Preselite se na drugi kraj sveta ako vam je dosta! Ukoliko imate suicidne misli svakog dana mozete pozvati volontere centra SRCE od 17 - 23h na broj telefona 080-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org. Ne gutajte, plačite, vrištite, molite za pomoć. Nije sramota.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marija Curcic (@__chocomuffin__) on

 

Čokolino, hvala ti na svakom osmehu, svakom zagrljaju, svakom pivu i svakom plesu. Ovaj grad te nikada neće zaboraviti. Poljubi mi tatu u raju i lepo spavaj, andjele. Volim te zauvek", poručila je. Njeno pismo je rasplakalo mnoge.

Marija se sa samo 17 godina na lokalnom MTV kanalu oprobala se u ulozi voditeljke. Takođe je bila i promoter, organizator i gost mnogih gradskih dešavanja".

 

 

makonda-tracker