glossy priča nedelje

Nele Karajlić: Posle operacije više nemam strah

0

Dok promoviše svoju drugu knjigu, čuveni muzičar ističe da je spreman za svaku novu zamku sudbine, kaže da mu je supruga najveća podrška i da je ponosni otac Jane i Srđana.

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Rok muzičar Nenad Janković (55), poznatiji pod pseudonimom Dr Nele Karajlić, nedavno je u Beogradu promovisao svoju drugu knjigu "Solunska 28". Pisac se u Knez Mihailovoj ulici puna tri sata družio sa čitaocima, koji su strpljivo čekali u redu na njegov potpis. Nakon toga, Karajlić je u razgovoru za Glossy otkrio tajnu ulice po kojoj je knjiga dobila naziv.


- Moj pradeda je pre sto godina podigao kuću na toj adresi. Kasnije se tu doselio jedan alas iz Prahova, koji je dobio pradedinu kuću kao nagradu za to što je spasao jedan život. Njegova žena nije mogla da se pomiri s činjenicom da su siromašni, pa je odlučila da se bavi biznisom. Tada kreće ludilo... Mnogo mi je važno da knjiga ima dobar odjek kod čitalaca - počinje Nele, uvek spreman za nove izazove.


- Mnogo toga sam proživeo u životu, a posle intervencije na srcu više nemam strahova. Verovatno mi je sudbina pripremila neku zamku, ali ja je spreman očekujem - nastavlja muzičar, ističući da se trenutno nalazi na pola svog stvaralačkog cilja.


- Ja to tako računam. Kad počnem da pišem, cilj mi je Nobel, kad sviram, razmišljam o Vembliju, nemam niže kriterijume. Uvek želim da sam maksimalno predan svemu što radim - siguran je u sebe. Za suprugu Sanju, arhitektu i dizajnerku nameštaja, kaže da mu je najveća podrška.

 

 


- Toliko dugo smo zajedno da ne smem ni da kažem broj godina, jer je zastrašujuć. Srodili smo se jedno sa drugim. Ako postoji primer floskule da je unutar društvene zajednice koja se zove brak sve zajednički uspeh, onda smo to mi. Dosta je toga iza nas, mislim da se mnogo zbog mene napatila, ali činjenica da je još tu govori da ima razumevanja i podrške. Trudim se da budem dobar otac i muž - iskren je Nele.


Njihova deca Jana (28) i Srđan (21) simbol su ove velike ljubavi, a danas oboje kreiraju svoje živote onako kako žele.


- U njima prepoznajem sebe. Već su veliki ljudi, izgrađene ličnosti. Jasno je kojim putem žele da idu. Kod ćerke se to znalo još dok je bila mala. Želela je da bude veterinar i to je gurala dok nije dobila diplomu i počela da radi, a sin je kao i otac, luta između umetnosti i fudbala, zahvaljujući kojem je došao i do stipendije i zadovoljan je time što radi - zaključuje on.

 

Magazin Glossy - svake srede uz dnevni list Kurir!

 

foto: Glossy

 

 

 

 

makonda-tracker