glossy intervju

Kada sam je video znao sam da će biti moja supruga: Dejan i Jelena Tomašević obeležili dve DECENIJE BRAKA!

0

Nekadašnji košarkaški as i njegova supruga obeležili su dve decenije braka velikom proslavom na kojoj su okupili prijatelje, a glavni gosti bili su njihovi naslednici Marinko, Manja, Mia i Matija.
 

foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Tačno na dan kada su se pre dvadeset godina jedno drugome obećali na večnu vernost, 24. maja 1998. godine, nekadašnji košarkaš Dejan Tomašević i njegova supruga Jelena organizovali su proslavu u čast svog intimnog jubileja. Pored njihovih naslednika - Manje, Mije i Matije, ali i Jeleninog sina iz prethodnog braka Marinka, slavlju su prisustvovali brojni prijatelji poznatih supružnika.

 

Oni su inače godinama svedoci kako se jedna ljubav na prvi pogled razvijala i prerasla u odnos pun poštovanja i razumevanja.


Glossy: Jeste li sredili utiske s proslave?
Dejan: Kada smo prošle godine u septembru proslavili ćerki Manji 18. rođendan, bilo nam je toliko lepo da smo se supruga i ja dogovorili kako ćemo napraviti sličnu žurku i za našu godišnjicu. Ispostavilo se da nismo pogrešili jer je bilo lepo i našim gostima i nama. Inače, venčali smo se na praznik Svetog Kirila i Metodija, koje smatramo našim zaštitnicima.
Jelena: Po mom glasu se da zaključiti da sređujem utiske, bilo je fenomenalno. Mnogo naših prijatelja podelilo je s nama našu ljubav i našu radost. Dobili smo mnogo čestitki od prijatelja koji nisu mogli da dođu, ali i zahvalnica od onih koji su bili i divno se proveli. Danas retko ko dočeka da slavi 20 godina braka, a takođe, mnogima smo dali ideju da i sami proslave svoje jubileje. Ljubav i treba da se proslavlja.


Glossy: Koliko su vam inače godišnjice važne?
Dejan: S obzirom na to da imamo četvoro dece, kod nas se stalno nešto dešava - rođendani, polasci u školu i na fakultet, diplomiranja, zaposlenja... Uvek smo slavili te bitne događaje, pogotovo pre odlaska u inostranstvo. Lepo nam je i sigurno ćemo i ubuduće češće slaviti.


Glossy: Kako su vam prošle ove dve decenije?
Dejan: Kako i uvek u životu, i kod nas je bilo i lepih i ružnih stvari. Hvala bogu, ipak mnogo više onih srećnih trenutaka, a tu pre svega mislim na rađanja naše dece, neke profesionalne rezultate u mojoj karijeri... Kao i te divne, važno je da imaš s kim da podeliš i one manje lepe stvari.

 

 

 


Glossy: Možete li da kažete kako ste imali sreću da sretnete Jelenu?
Dejan: Kad sam je prvi put video, rekao sam da će to biti moja supruga. Ni posle 20 godina nisam promenio mišljenje, već sam srećan i počastvovan što mi je ona supruga.

 

foto: Petar Đorđević

Glossy: Kako bi glasio vaš recept za uspešan brak?
Jelena: Tolerancija, ljubav, poštovanje prema sebi, pa i prema voljenom biću, ali najviše od svega važno je podržavanje. Mi slobodnu ljubav, a to znači da veza traje bez ograničavajućih uverenja i stavova. I u braku se treba samo opustiti i uživati jer svako od nas je rođen za ljubav. To je recept kojeg se prdržavam svih dvadeset godina, a primenjujem ga i u vaspitavanju. Treba dozvoliti ljubavi da izlazi iz vas jer svi je u sebi imamo u ogromnoj količini.
Dejan: Razumevanje, poštovanje i ljubav, a mi to sve imamo. Ne volim kad nas ljudi idealizuju jer i mi imamo svoje mane, ali ljubavlju sve pobeđujemo. Iskreno se bogu molim da ostanemo do kraja života zajedno.

 

Nastavak na sledečoj strani...

makonda-tracker