UVODI STROGI RED

Pustila ju je u porodicu ali ovo mora nova PRINCEZA da uradi u narednih 6 meseci: Kraljica Elizabeta ništa ne prepušta slučaju (FOTO)

0

Udajom za princa Harija Megan Markl je postala vojvotkinja od Saseksa. Ali pre nego što preuzme sve dužnosti koje obavlja jedna supruga britanskog princa, Megan će morati da prođe strogi kurs, kako je naložila kraljica Elizabeta.

foto: AP / Jonathan Brady
foto: AP / Jonathan Brady

Britanski mediji pišu da će Megan Markl u narednih šest meseci prolaziti kroz posebnu obuku kako bi se što lakše uhodala u protokole kraljevske porodice i naučila kako da bude pravi član monarhije. Obuku će joj držati Samanta Koen, 49-godišnja asistentkinja lorda Gajta, bivšeg glavnog sekretara kraljice Elizabete.

 

Iako je Koen dala ostavku i najavila svoj odlazak još u septembru prošle godine, navodno je odlučila da pomogne još samo u ovom projektu.

 

Naime, lord Gajt je prošle godine napustio palatu i svoje radno mesto na kojem je bio punih 15 godina. Šuškalo se tada i da su glavni razlozi odlaska loši odnosi s princom Čarlsom i njegovim bratom, princom Endrjuom.

 

U skladu s protokolom i zbog dugogodišnje odanosti, i Samanta je tada najavila svoj odlazak. Ipak, čini se da kraljica trebi za jedan od najvažnijih zadataka otkako je na vlasti. Na Samanti Koen je sada da nauči pridošlicu, novopečenu suprugu princa Harija sve o tituli vojvotkinje koju mora da opravda.

 

foto: Reuters / Pool

Megan, rođena Amerikanka koja je odrastala u potpuno drugačijem okruženju od strogih vekovnih pravila britanske aristokratije, pred sobom sada ima pune ruke posla. Učiće sve o pravilima ponašanja pri kraljevskim angažmanima, kojih će u budućnosti imati poprilično puno. Pravila nije malo, pa za produktivnu obuku treba nekoliko meseci.

 

 

 

 

Nekih od nepisanih modnih pravila kraljice Elizabete, vojvotkinja Megan već je počela da se pridržava. Za svoje prvo javno pojavljivanje nakon venčanja 36-godišnjakinja se obukla u skladu s propisima.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker