ZAVODLJIVA I MISTERIOZNA

Turbulentne i strastvene ljubavne veze obeležile su joj život a jednu izdaju nikada nije prebolela: Životna priča Ume Turman (FOTO)

0

Danas se njena zarada od filmskih uloga procenjuje na 45 miliona dolara. Igrala je u dramama i komedijama, akcionim i SF filmovima, i u svaki od žanrova izvrsno uspela da se dokaže

 

foto: Profimedia

 

Čim su se njene fotografije pojavile u "Glamour" magazinu, krenule su i filmske uloge. Sa 17 je dobila nekoliko angažmana, od kojih i glavnu ulogu zavodnice u "Poljubi tatu za laku noć", pa u "Johnny Be Good", a onda je usledio film "Avanture barona Münchausena".

 

Iste te 1988. godine našla se u društvu Džona Malkoviča, Glen Klouz i Mišel Fajfer u"Opasnim vezama" Stivena Frirsa. I početkom 90-ih nastavila je da dobija odlične uloge. Jedna od njih je sigurno u filmu "Henry i June" u kojem je igrala suprugu slavnog Henrija Milera. Film je u američkim bioskopima dobio oznaku "NC-17", što znači da je mlađima od 17 bilo najstrože zabranjen ulaz na projekcije. Od sramežljive i introvertne devojčice Uma je preko noći postala seks-simbol. Ali film "Opasne veze" kao da je 1988. nagovestio događaje i u njenom privatnom životu.


Danas puni 47 godina, a na njenom licu se to uopšte ne vidi: Uma Turman otkriva TAJNU mladalačke kože! (FOTO)

 

Prvi poznatiji muškarac za kojeg se zna da je s njim bila u ozbiljnoj vezi bio je Fil Žonou. Devet godina stariji od Ume, stekao je ugled zbog saradnje sa irskim bendom "U2". Snimao je njihove spotove, a pred kraj 1988. godine završio je dokumentarni film o njihovoj severnoameričkoj turneji "Rattle and Hum" koju je snimao u jesen 1987. godine.

 

Negde baš u to vreme Uma se iz Amerike privremeno sklonila u London da bi pobegla od medijske histerije koju je proizvela njena uloga zanosne Sesil de Volanž u "Opasnim vezama". Upoznala je Fila i zaljubila se. Sledeći film koji je Fil tokom veze počeo da snima zvao se "State of Grace". Glavne uloge igrali su Šon Pen i Geri Oldman. Uma je te 1989. posetila na setu svog dragog i upoznala glavne protagoniste.

 

Fil je nekoliko godina kasnije tek prokomentarisao:"Od prvog trenutka video sam da je privlačnost između Gerija i Ume bila toliko snažna da mi nije preostalo ništa drugo nego da se sklonim."

 

Da, Geri Oldman presudio je Filovoj i Uminoj vezi, ali istovremeno ona je presudilaGerijevom braku sa tadašnjom suprugom Lesli Manvil. Upoznali su se u Londonu u "Royal Court Theater", venčali su se početkom 1988. a razveli samo tri meseca nakon što je ona rodila njihovog sina Alfija.

 

foto: Profimedia

Geri je potpuno poludeo za Umom i počeli su zajedno da žive. Preselio se u Ameriku i počeo da radi za holivudsku produkciju. Venčali su se 1990. godine, ali brak je trajao samo dve godine. Nikada nisu objasnili gde je puklo.

 

Geri Oldman je uvek bio posebno vešt u čuvanju privatnog života dalje od javnosti. Jednom je to ovako objasnio: "Jedno je biti dobar glumac, a sasvim nešto drugo je biti slavan. Sticanje slave je ozbiljan posao i zasebna karijera za koju ja nemam vremena ni snage." Budući da nisu imali dece, razvod je prošao bez ikakve medijske pompe.

 

Ali, mnogo godina kasnije mogući razlog ispričala je Oldmanova sledeća suprugaDonja Fiorentino koju je upoznao 1996. godine na kružoku Anonimnih alkoholičara na Beverli Hilsu. Nakon što se i od nje razveo pet godina kasnije, ona je ispričala: "Geri mi je pričao kako je pre tretmana jednom za samo jedan vikend potrošio 18 thiljada dolara u jednom njujorškom hotelu. Osim noćenja, potrošio je novac na votku, vino, prostitutke i kokain.'

 

Gospođa Fiorentino ispričala je i kako je u braku tukao telefonom po glavi. Razlog njegovog nasilnog ponašanja i alkoholizma mogao se povezati s njegovim detinjstvom i odnosom s ocem koji je bio alkoholičar i zlostavljač, a napustio je porodicu kad je glumcu bilo sedam godina.

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

makonda-tracker