TUGA I BOL

U najtežim trenucima sam morala da pevam da bih sahranila najmilije: Potresna ispovest naše poznate pevačice nateraće vam suze na oči (FOTO)

2

Milena Plavšić osamdesetih godina bila je jedna od najvećih zvezda među pevačima narodne muzike a njena tužna životna priča mnoge je potresla... 

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

 

Njene ploče prodavane su u ogromnim tiražima, imala je brojne solističke koncerte i turneje, mnoštvo nagrada i priznanja od publike, a s druge strane nijedan skandal u karijeri dugoj preko 40 godina.

 

U današanje vreme nezamislivo je da jedna pevačica uspe bez nečije podrške i jake zaleđine, bez sponzora i menadžera. Milenu takav put nikada nije zanimao. Verovala je u svoj talenat i ostvarila uspeh zahvaljujući radom, zalaganjem i dobrim pesmama koje je uglavnom sama sebi napisala. U medijima je nema puno jer, kako kaže, bira mesto i vreme kada će se pojaviti jer ne voli da bude dosadna ljudima. Za Kurir govori o svojoj uspesnoj karijeri , ali i o nekim stvarima iz privatnog života o kojima nikada nije pričala.

Sa 15 godina sam snimila prvu ploču sa dve pesme koje sam sama pisala, bilo je to 1971. Ali ja to smatram amaterskim pevanjem, profesionalnu karijeru računam tek od 1977. Rođena sam u Banja Luci, u uglednoj radničkoj porodici gde se bavljenje pevanjem nije baš smatralo ozbiljnim zanimanjem, nego više kao dodatni posao. Da bih pokazala ocu da je pevanje ozbiljna profesija, ja sam svoj prvi honorar koji sam zaradila sa 14 godina dala njemu. Bila je to povelika svota novca - priča Milena.

Nakon završene više Ugostiteljske škole, Plavšićeva se još ozbiljnije posvetila muzici. Sa svojom prvom velikom pločom iz 1981. godine napravila je čudo na estradi i naredna decenija je bila njene najplodonosnija što se karijere tiče.

 

Bolna ispovest Feđe Stojanovića nakon smrti sina: Pre pola godine je bio na pregledu, bio je potpuno zdrav

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker