anđeoski glas

Ralje smrti su je uzele na najsuroviji način: Kraljica bluza imala je mučno detinjstvo a težak životu ju je doveo do samog dna (FOTO)

0

Imala je težak život, a sa samo deset godina silovao ju je sused u siromašnom kvartu.

 

foto: Profimedia

 

Nju su veliki muzičari otkrili 1933, ali se tokom nastupanja u SAD-u suočila sa rasnom diskriminacijom. Na jednom nastupu u Detroitu naterali su je da zacrni lice da je, zbog njene svetle puti, niko ne bi zamenio za belkinju.

Tokom četrdesetih godina već je počela mnogo da pije, a njen prvi muž, Džimi Monro uveo ju je u svet heroina pa je ona zaradu uglavnom trošila na drogu.


Velika tragedija u domu Kim Kardašijan i Kanje Vesta: Izgubio sam sina, ali sam dobio anđela (FOTO)

 

Ona je 1947. uhapšena zbog posedovanja heorina i deset meseci je bila u federalnom zatvoru posle čega joj je zabranjeno da nastupa u noćnim klubovima koji su joj i donosili zaradu. Drugo hapšenje usledilo je 1949. u San Francisku.

 

Život kakav je vodila ju je uništavao na sve načine. Nakon razvoda od Monroa, zaljubila se u dilera, ali zatim i u mafijaša koji se koristio njenim imenom za velike biznis planove.

 

pedesetih je već izgubila glas i poslednje dve godine života provela je izgubljena u alkoholu i drogi.

 

Godine 1959. primljena je u bolnicu zbog problema sa jetrom i srcem, a tada su je ponovo uhapsili i ispred njene bolničke sobe postavili su čuvare.

 

Jedna od najpozantijih džez pevačica umrla je 17. jula i u trenutku smrti imala je 750 dolara pričvršćenih za nogu i 75 centi na bankovnom računu i samo 44. godine.

 

 

 

makonda-tracker