odlična znati

Trik za pakovanje odeće koji štedi prostor i vreme: Uz ove savete nikada vam više neće manjkati mesta u koferu i gepeku

0

Da li verujete da se u mali ručni prtljag može spavovati čovek za put na more od 7 dana? Moguće je, a evo i kako 

ZABORAVITE NA MANJAK PROSTORA PRILIKOM PAKOVANJA
ZABORAVITE NA MANJAK PROSTORA PRILIKOM PAKOVANJAfoto: Shutterstock / Prostock-studio

Odlazak na put, naročito sa decom zna da bude veoma stresan. Pakovanje odeće oduzima dosta vremena, a mnogi i preteruju sa nošenjem "pola ormara" za desetak dana koliko će biti van kuće.

 

Ako i vi često imate manjak mesta u koferu, ali i gepeku kada se spremate za odlazak na more ili planinu ovaj trik će da vam pomogne da racionalnije iskoristite prostor koji imate.

PRAVITE PO JEDNU KOMBINACIJU ZA SVAKI DAN

 

Prvo što treba da uradite pre pakovanje jeste da odeću ispeglate tako da možete što efikasnije da je složite. Zatim uzmite po jednu majicu, jedan šorts ili suknju, pantalone, jedan par donjeg veša i čarape (ako vam leti uopšte i trebaju). 

 

Na podlogu stavite majicu presavijenu na pola, zatim preko nje šorts ili suknju takođe presavijenu na pola, preko njih gaće, čarape. Onda urolajte u rolnu, da bude što uža. Gledajte da savijete odeću tako da se ne izgužva mnogo. Ređajte kombinacaje koliko vam treba, jednu uz drugu. 

 

TRIK ZA PAKOVANJE KOJI ŠTEDI PROSTOR
TRIK ZA PAKOVANJE KOJI ŠTEDI PROSTOR foto: Alliance Images/Shutterstock

U jednu malu torbu može da stane bez problema bar 7 kombinacija, a u kofer može da se ovako spakuje četvoročlana porodica. 

 

Dodatni savet: kupaće kostime i peškire, kao i kreme za sunčanje uvek stavite na vrh torbe, jer čim dođete s puta možete da ih izvučete bez obrzira da li možete odmah da užete u smeštaj, hotel ili ne. Tako ćete odmah moći da idete da uživate na plaži i iskoristite svaki trenutak vremena koji ste na moru ili planini. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Nova hit destinacija za letovanje Srba

 

makonda-tracker