korisno

Kako da u kofer stane što više stvari? Uz pomoć ovih trikova pakovanje će biti nikad LAKŠE, BRŽE i JEDNOSTAVNIJE

0

Ako i vi uvek imate problem da u kofer spakujete sve što ste planirali pogledajte ove savete

foto: Shutterstock / Prostock-studio
foto: Shutterstock / Prostock-studio

Pred polazak na put uvek raste uzbuđenje, ali se javlja i doza stresa, jer je tu ogroman broj stvari, a vi ste ograničeni na jedan ili dva kofera.

 

Želite da ponesete sve, jer vam to sve i treba, a mesta jednostavno nema dovoljno za sve. Možda je to zato što ne znate dobro da ih rasporedite.

 

 

Pogledajte ove savete i više nikada nećete mučiti muku sa viškom stvari koje želite da ponesete na put. 

 

Ispeglajte stvari

 

Nakon što ste odvojili stvari koje ćete da nosite na put, dobro ih ispeglajte. One će tada biti znatno tanje, što će obezbediti da više njih stane u kofer. Očistite ga ako je potrebno, a onda ga pripremite za pakovanje.

 

Kofer, Letovanje, Pakovanje
foto: Shutterstock

 

Uz spisak je lakše 

 

Uzmite papir i na njega ispišite šta je to što će vam biti potrebno na odmoru. Nabrajajte stvari po kategorijama. Prilikom pravljenja spiska budite racionalni, nemojte pisati stvari koje vam nisu neophodne. Često nosimo mnogo više stvari nego što je zaista potrebno. Listu možete praviti i tako da tačno napišete što očekujete da će vam biti potrebno za svaki dan putovanja.

 

Podelite kofer na zone

 

Veoma je važno da na što efikasniji način iskoristite prostor u koferu. Obično koferi imaju odvojene pregrade za veš i čarape, zato njih odmah složite na za to predviđena mesta. Šire i veće stvari stavljajte na dno, a zatim odozgo ređajte ostalo. One stvari koje se ne gužvaju mogu da idu i u prostor kojo ostane sa strane. 

 

Kofer
foto: Profimedia

 

Ne nosite ono što vam zaista nije potrebno

 

Uzmite manju torbu i u nju poređajte lična dokumenta i one stvari koje će vam trebati u put. Njih nikako ne stavljajte u kofer. Zatim krenite od najvažnijih ka manje važnim stvarima, jer ćete tako usputno eliminisati i do 20 posto stvari koje ste planirali da nosite. 

 

Slaganje odeće

 

Nakon peglanja, odeću slažite po danima... Za svaki dan napravite kombinaciju i pokušajte da tako uradite za svaki dan. Time će vaš kofer biti uredan, a lako ćete se snaći jer će već sve biti pripremljeno. Samo obučete i to je to. 

 

 

makonda-tracker