trik

Kako da bez ribanja uklonite kamenac sa glave tuša? Nakon ovoga voda će kroz njega prolaziti kao prvog dana

0

Ako vam je tuš zapušen naslagama kamenca jedan trik može da učini da veoma brzo postane kao nov 

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Kamenac je redovan gost u kupatilima i kuhinjama velikog broja domaćinstava. Ma koliko ih ribali, ako se u njima nakupe naslege kamenca, deluju prljavo.

 

Osim što je ružan, kamenac može da izazove brojne probleme, a slavine i glava tuša su mesta na kojima se često taloži i otežava protok vode. Zbog toga kroz rupice na tušu ne može da prođe voda, pa ga često morate baciti i kupiti drugi, a to zna da bude popriličan udar na džep.

 

Ipak, postoji način da se glava tuša spase uz pomoć jednostavnih namirnica koje sigurno već imate u svojoj kući. 

 

 

Kako se osloboditi kamenca na glavi tuša?


Kamenac se formira kada naslage kalcijuma i magnezijuma ostanu nakon što tvrda voda ispari. Osim što je neprijatan za gledanje, on nije štetan po zdravlje, ali ako se ne uklanja, vrlo lako može da dovede do kvara na uređajima i da ih učini manje efikasnim.

 

SIRĆE MOŽE DA UKLONI SVE NEČISTOĆE OD KAMENCA SA TUŠA
SIRĆE MOŽE DA UKLONI SVE NEČISTOĆE OD KAMENCA SA TUŠA foto: Shutterstock / Arsen Petrovych

 

Stručnjaci za čišćenje su otkrili kako da uklone kamenac sa glave tuša:

 

- Nagomilani kamenac oko mlaznica tuša – ne samo da izgleda neugledno, već može uticati i na protok vode. Jednostavno rešenje je da uklonite glavu, stavite je u plastičnu kesu ili drugu posudu koja može da se zatvori i potpuno ga potopite u sirće na dva sata. Kada ga izvadite iz sirćeta uklonite sve preostale ostatke sa mlaznica nekom četkicom, dobro isperite vodom i zavrnite nazad na crevo za tuširanje. Izgledaće kao novo.

 

Bonus video:

4 trika za korišćenje sode bikarbone 

 

makonda-tracker