JEDNOSTAVNO I LAKO

Kako očistiti mikrotalasnu bez ribanja? Dok vi spremate ručak ona se pere sama, na vama je samo da je UGLANCATE

0

Tvrdokorne mrlje nestaju uz pomoć jednog trika 

Mikrotalasna pećnica najlakše čišćenje
Mikrotalasna pećnica najlakše čišćenjefoto: Shutterstock / LightField Studios

Mikrotalasna pećnica često nam je veliki pomoćnik u kuhinji, ali ponekad ona može da bude i leglo bakterija i nečistoća. Upravo zbog toga je važno redovno i detaljno je čistiti, a ko ne želite da ribate i gubite vreme primenite trik koji će je očisititi za tili čas.

 

Sve što vam je potrebno već imate u kuhinji. Potrebna vam je samo voda i deterdžent za sudove, ali ne, nećete ga naneti na suđer i ribati. Pogledajte kako se mikrotalasna čisti sama, dok vi radite druge poslove ili se jednostavno odmarate pijući kafu ili gledajući omiljenu seriju.

 

 

Pripremite jednu posudu i malo detrdženta za pranje sudova. U posudu sipajte vodu, dodajte malo deterdženta i stavite sve u mikrotalasnu. Zatim uključite na najmanju brzinu oko 4 minuta.

 

Dok se posuda vrti, iz nje se oslobađa para sa deterdženom koja će da otkravi i one najtvrdokornije mrlje. Nakon što se završi 4 minuta, samo uzmite vlažnu krpu i pređite zidove mikrotalasne. 

 

Mikrotalasna
foto: Shutterstock / Prostock-studio

 

Sva nečistoća će nestati. Nakon toga samo uzmite malo alkohola na krpicu i istrljajte kako biste uklonili bakterije koje su se evenutalno negde zadržale. Nakon toga, sve je završeno, vaša mikrotalasna blistava i čista i što je najvažnije bezbedna za upotrebu.

 

 

Bonus video:

 

Saveti za čišćenje mikrotalasne 

 

makonda-tracker