moćna i prelepa

Što više napreduje, to VIŠE NOVCA i SREĆE privlači: Kako se gaji i gde se drži najmoćnija feng šui biljka?

0

Ova biljka toliko je popularna zbog svoje povezanosti s feng šui principima o privlačenju napretka da je često zovu "drvo novca"

Krasula se smatra najmoćnijom feng šui biljkom za privlačenje novca i obilja
Krasula se smatra najmoćnijom feng šui biljkom za privlačenje novca i obiljafoto: pjatnica/Shutterstock

Biljke su bez sumnje veoma važne u feng šuiju, koji pozitivno gleda na njih i obično se kaže da mogu da obezbede nesmetan protok energije i time privuku obilje u život.


Jedna od omiljenih feng šui biljaka na našim prostorima, koje se zove još i "sitne pare" i "drvo novca" je krasula, seukulentna biljka koja potiče iz Južne Afrike, prepoznatljiva po krupnim, mesnatim, tamnim listovima i debelim granama raznolikog oblika i teksture.

 

  • Cvetanje krasule


Ova biljka cveta tokom zime, pa sve do proleća, a obično se pojavljuju sitni i beli cvetovi. Botaničari savetuju da se krasula posadi u mešavini šumskog humusa, zemlje za cveće i peska, uz malo sitnog šljunka.

 

U feng šuiju se veruje da cvetovi krasule simbolizuju obilje i napredak, pa se tako često kaže da što je krasula naprednija, to ćemo imati više novca, zdravlja i uspeha.

 

što više cvetova ima krasula, kaže se da više novca privlači
što više cvetova ima krasula, kaže se da više novca privlačifoto: Tulen/Shutterstock
  • Održavanje krasule

 

Nega ove biljke nije preterano složena, pa se uglavnom savetuje da se krasula zaliva jednom u dve nedelje i da se ostavi na dobro osvetljenom mestu i to je sve. Feng šui stručnjaci preporučuju da se krasula drži u blizini ulaznih vrata, s desne strane, da biste privukli novac.


Čak ni u periodu cvetanja ona se ne zaliva previše, jer višak vode, kao i kod svih biljaka iz porodice kaktusa, može dovesti do truljenja. Od toga se tzv. drvo novca teško oporavlja, a najvažnije je da sačekate da zemlja bude sasvim suva i dobro se ocedi pre novog zalivanja, kao i da praznite tacnicu ispod saksije da u dnu ne bi formirali vlaga i buđ.

 

gajenje i đubrenje drveta novca nije komplikovano
gajenje i đubrenje drveta novca nije komplikovanofoto: viktoriia varvashchenko/Shutterstock

Što se tiče prihranjivanja, na prvom mestu se okrenite prirodnom đubrenju, s mnogo kalcijuma i fosfora, koji blagotvorno deluju na razvoj korena i nove izdanke. Efikasne metode su domaće đubrivo od ljuske jajeta i od kore od banana.

 

BONUS VIDEO

Kako prepoznati lekovite biljke?

 

makonda-tracker