neka 2023. bude stabilnija

Ako dopustite ovo, NOVAC SE ODLIVA IZ KUĆE: Otkrijte gde se nalazi UGAO BOGATSTVA u domu i kako privući izobilje

0

Kako privući novac, jedno je od najčeščih pitanja koje čuju stručnjaci za feng šui, a oni ističu da je najvažnije poći baš od ove tačke

Feng šui principi za privlačenje novca vrlo su jednostavni
Feng šui principi za privlačenje novca vrlo su jednostavnifoto: New Africa/Shutterstock

 

Feng šui je umetnost i filozofija uređenja enterijera tako da bude u harmoniji i ravnoteži s prirodnim svetom koji nas okružuje.


Zasnovan je na drevnoj kineskoj praksi, a savremeni feng šui nudi smernice kako postaviti nameštaj, ukrase, praktične predmete i stvari različitih boja i oblika tako da ne blokiraju energiju i privuku samo pozitivno.


Kada je reč o privlačenju materijalnog bogatstva, stručnjaci za feng šui ističu da je najvažnije poći od utvrđivanja tzv. ugla bogatstva.

 

  • Šta je bagua mapiranje u feng šuiju?


Feng šui na vrlo važno mesto stavlja princip bagua mapiranja, koji je ključan za pravilno uređenje doma kako bi on bio najbolje moguće mesto za život.

 

Mirišljave sveće za dekoraciju doma još jedan su feng šui trik za normalan protok energije
Mirišljave sveće za dekoraciju doma još jedan su feng šui trik za normalan protok energijefoto: Ilina Yuliia/Shutterstock

Bagua mapiranje zapravo je energetska koordinantna mreža, koja se sastoji od devet važnih delova života i pokazuje na koji način su oni povezani s prostorom koji nas okružuje. Cilj ovakvog mapiranja jeste da se formiraju harmonija i slobodan protok energije.

 

Devet gua oblasti su:

  1. Karijera: Donji centralni deo doma
  2. Ljubav i veze: Gornji desni ugao
  3. Porodica: Levo, centralno
  4. Bogatstvo i izobilje: Gore levo
  5. Zdravlje i blagostanje: Centar
  6. Prijatelji i putovanja: Donji desni ugao
  7. Kreativnost, deca i nasleđe: Centralni desni deo
  8. Znanje i samorazvoj: Donji desni ugao
  9. Slava i reputacija: Gornji središnji deo
  • Šta je ugao bogatstva u feng šuiju?

 

Dakle, na bogatstvo se odnosi gornji levi ugao.


Kada stojite na vratima spavaće sobe, krajnji levi ugao koji vidite jeste ugao bogatstva.

 

Ljubičasti detalji u gornjem levom uglu spavaće sobe privlače novac, kažu stručnjaci za feng šui
Ljubičasti detalji u gornjem levom uglu spavaće sobe privlače novac, kažu stručnjaci za feng šuifoto: Ground Picture/Shutterstock

On se može aktivirati tako što ćete postaviti nešto ljubičasto ili crveno, recimo ukras, komad nameštaja ili jastučić, a stručnjaci za feng šui preporučuju i žive zelene kućne biljke ili male dekorativne fontane s tekućom vodom.

 

Što se tiče biljaka, važno je da one budu zdrave, a efekat će biti još jače ako postavite cvet koji i sam privlači novac, poput zlatnog bršljana, dolara ili pahira.

 

Uz to, pomoći će da se na ovo mesto postavi "hvatač vetra", zastavica, neki drveni predmet, zatim je korisno izlaganje neke vredne imovine, recimo ako osedujete neki antikvitet, obavezno ga držite ovde.


Na ovaj način se u dom privlači prosperitet.

 

Nered u gornjem levom uglu odbija novac iz doma, kažu stručnjaci za feng šui
Nered u gornjem levom uglu odbija novac iz doma, kažu stručnjaci za feng šuifoto: Neil Carrington/Shutterstock
  • Šta odbija novac iz ugla bogatstva?


Najlošije što možete da učinite jeste da dopustite da se na ovom mestu gomila nered. Takođe, bilo koja prljavština će privući negativnu energiju i oterati materijalno bogatstvo od doma, a to podrazumeva i paučinu, i prašinu, i fleke, dlake... Energija će na taj način biti statična do negativna, a zdrav protok neće biti moguć.


Ukoliko se, uz to, sa zidova ljušti boja u ovom delu spavaće sobe, računajte da će vam novčanik biti prazan, kažu stručnjaci za feng šui.

 

 

makonda-tracker