LAKO JE

Kako ukloniti ogrebotine sa laminata i drugih drvenih površina? Uz pomoć ovih TRIKOVA izgledaće kao da su NOVI

0

Vratie stari sjaj laminatu, parketu, drvenim komodama ili drugim omiljenim komadima nameštaja 

Kako ukloniti ogrebotine sa laminata?
Kako ukloniti ogrebotine sa laminata? foto: fizkes/Shutterstock

Lamninatni podovi danas su čest izbor mnogih porodica za uređenje doma, jer su jeftiniji nego parket, lakše se postavljaju, a izgledaju veoma lepo, čak toliko da je razlika među njima gotovo neprimetna.

 

Ipak, kao i sve, i laminati imaju jednu lošu stranu. Veoma ih je lako oštetiti, a onda se to oštećenje širi dalje i ne samo što ne izgleda lepo, već može da se proširi i na mesto oko ogrebotine.

 

Ukoliko ste se i vi našli u ovakvoj situaciji ovo su rešenja koja vam mogu pomoći da podovima vratite stari sjaj i učinite da izgledaju kao novi. 

 

 

1. Orasi 

 

Običan orah je jednostavno, a istovremeno i efikasno rešenje za postojeće ogrebotine na drvenom nameštaju i podu.

 

Uzmite jezgro oraha i utrljajte ga na oštećena mesta. Pritisnite toliko da se popuni ogrebotina. Nakon sušenja, ogrebotine će postati manje primetne.

 

2. Voštane boje

 

Ako ogrebotina nije previše duboka, iskoristite voštanu bojicu. Ogrebotinu ispunite bojicom, a potom suvom krpom utrljajte u laminat. 

 

Kako vratiti stari sjaj laminatu?
Kako vratiti stari sjaj laminatu? foto: Shutterstock / alexandre zveiger

 

3. Dečiji šampon

 

Za održavanje laminata postoje specijalna sredstva, ali prilikom brisanja podova možete koristiti blagi dečji šampon i običan omekšivač.

 

Razredite manju količinu omekšivača u kofi sa vodom. Pokvasite brisko i prebrišite podove. Laminat će izgledati kao da je juče postavljen.

 

Bonus video:

 

Ribanje rerne uz pomoć limuna 

 

 

makonda-tracker