bez muke

Kako ukloniti NEPRIJATAN MIRIS iz kante za smeće? Nemojte je bacati, primenite ove TRIKOVE i mirisaće kao nova

0

Kad se neprijatan miris uvuče u plastiku veoma ga je teško ukloniti, ali nije nemoguće 

Trikovi za čićenje kante za smeće
Trikovi za čićenje kante za smeće foto: Shutterstock / New Africa

Neprijatni mirisi se mogu pojaviti svuda u domu. Od presudnog značaja je održavanje čistoće, a kanta za smeće je jedno od mesta na kojima su neprijatni mirisi veoma česta pojava.

 

Mnoge žene povremeno zamene kantu za smeće drugom, ali to može da bude dodatni udar na već preopterećen kućni budžet. 

 

Ako se i vama iz kante za smeće oseća neprijatan miris čak  iako ste izbacili đubre i oprali je vreme je da primenite neki od trikova koje ćemo vam otkriti u nastavku teksta.

 

 

 

Ne bacajte talog kafe 

 

Kafa je veoma efikasna u čišćenju masnoća. Jednostavno stavite dve kašičice taloga kafe na mokru krpu i time očistite kantu. Nakon toga nekoliko dana talog kafe takođe pospite po dnu kante pre nego što stavite kesu za smeće i time ćete osigurati da se neprijatni mirisi neće vratiti. 

 

Soda bikarbona

 

Soda bikarbona efikasno uklanja neprijatne mirise iz svih delova kuhinje, pa i iz kante za smeće. Sve što treba da uradite je da je pospete po dnu kante  i ostavite je tamo do narednog pražnjenja. Kad ispraznite kantu, ne zaboravite da ponovo pospete sodu bikarbonu po dnu i budete bez brige, mirisi se neće vratiti.

 

Kako ukloniti neprijatan miris iz kante za smeće?
Kako ukloniti neprijatan miris iz kante za smeće?foto: Shutterstock / Mangostar

 

Limun

 

Kako kanta ne bi širila neprijatne mirise, pomoći će vam polovina limuna. Prvo što treba da uradite jeste da na dno stavite sodu bikarbonu te je ostavite da deluje 10 minuta pa ispraznite. Zatim unutrašnjost kante oribajte polovinom limuna pre nego što stavite kesu.

 

Alkoholno sirće

 

Trik sa alkoholnim sirćetom olakšava život mnogim ženama. Nakon što izbacite kesu i pre nego što stavite novu, nakvasite ubrus sa malo alkoholnog sirćeta i time ćete uništiti sve neprijatne mirise koji se zadržavaju u plastici. Takođe, nije loše obristati kantu i sa spoljne strane. Vaša kanta više nikada neće mirisati neprijatno, a samim tim se ni u kuhinji neće osećati loši mirisi. 

 

 

makonda-tracker