odmah probajte

Kako da se rešite neprijatnog mirisa i mrlja od urina u kupatilu? Uz ova 4 trika kupatilo će biti mirišljavo i čisto

0

Uporan neprijatan miris u kupatilu ni malo nije prijatna pojava, a evo kako da ga se rešite jednostavno i lako 

foto: Shutterstock Profimedia/ Pixel-Shot
foto: Shutterstock Profimedia/ Pixel-Shot

Da li se i u vašem kupatilu često oseća miris urina? Ako ste majka (a posebno ona sa mladim dečacima), znate o čemu pričamo. Ipak, ne treba da očajavate, ovo su saveti koji će vam pomoći da ga se rešite.

 

Srećom, pronašli smo nekoliko sjajnih i lakih saveta kako bismo sprečili te mirise i mrlje od urina. Sledeći saveti su osmišljeni da vam olakšaju život, tako da ne trošite toliko vremena na ovaj dosadan problem.

 

 

1. Uvek imajte maramice za čišćenje u kupatilu


Držanje maramica u blizini toaleta je prijateljski podsetnik svima koji koriste kupatilo da budu oprezniji (posebno dečacima). One su veoma jednostavne za upotrebu. Jednim potezom mrlje i neprijatni mirisi će biti uklonjeni.

 

2. Napravite sopstveni prirodni čistač u spreju


Ako više volite prirodnije rešenje, napravite sopstveni sprej za čišćenje mešanjem 1/2 vode, 1/2 sirćeta i omiljenih mirisa eteričnog ulja. Opet, vodite računa da sprej bude blizu toaleta, tako da je lako obrisati male tačke urina pre nego što se zalepe na šolju ili pločice.

 

Osim toga, esencijalna ulja će učiniti da vaše kupatilo miriše odlično dugo vremena.

 

Kako da uklonite neprijatan miris urina iz kupatila?
Kako da uklonite neprijatan miris urina iz kupatila? foto: Kurhan Shutterstock

 

3. Dezinfikujte svuda, uključujući i ispod daske 


Obavezno nabavite sprej za dezinfekciju za temeljnije čišćenje. Za dublje čišćenje, nemojte se plašiti da s vremena na vreme uklonite dasku za toalet. Ne zaboravite na donji deo daske wc šolje. Ona je često leglo opasnih bakterija koje tokom vremena stvaraju neprijatan miris. 

 

4. Za čišćenje koristite jeftinu penu za brijanje


Da, možete koristiti kremu za brijanje da neutrališete mirise urina. Obavezno je ostavite da deluje oko 5 minuta pre nego što obrišete. Zapamtite, nemojte koristiti ovaj savet ako imate drvene podove u kupatilu. Ovaj savet je prvenstveno za kupatila sa pločicama.

 

Neka vaše kupatilo ponovo blista i bude mirisno
Neka vaše kupatilo ponovo blista i bude mirisno foto: Artazum/Shutterstock

 

Takođe, kreme za brijanje imaju obično jak miris, koji će neutralisati onaj koji niko ne voli, miris urina.Ipak, pena za brijanje ne dezinfikuje površinu, pa je potrebno to uraditi alkoholom ili nekim drugim sredstvom za dezinfekciju.

 

Nakon što je odstojala, kremu za brijanje uklonite s površine i dobro isperite.

 

 

makonda-tracker