jednostavno

Kako da sprečite stvaranje leda u zamrzivaču? Ovaj trik će vas spasiti mukotrpnog čišćenja i uštedeće vam mnogo vremena

0

Koliko puta ste se pitali zašto vam se brzo nahvata led na zidovima zamrzivača? 

Kako da zamrzivač ne ledi?
Kako da zamrzivač ne ledi?foto: Shutterstock / Shveyn Irina

Kada je ispravan zamrzivač ne bi trebao mnogo da se ledi unutra. Ipak, postojie neke stvari koje i vi sami možete da uradite ako želite da sačuvate vek trajanja zamrzivača i učinite da bude čist i bez naslaga leda. 

 

Pravilna upotreba zamrzivača i pravilno odlaganje namirnica veoma su važan faktor u stvaranju leda na njegovim zidovima. 

 

 

Evo šta treba da učinite da vam se zamrzivač više nikada ne ledi mnogo.

 

Odgovor na pitanje zašto se zamrzivač ledi leži u tome da hladan vazduh izvlači vlagu iz namirnica koje ste ubacili u njega, a pošto nema gde da ode ona se hvata na zidovima zamrzivača.

 

Kako vaš zamrzivač ne bi uvek bio obložen santama leda (i kako ne biste morali da ga otapate svakih desetak dana) isprobajte neke od sledećih trikova.

 

Koristite ulje

 

Sve što treba da uradite jeste da zidove zamrzivača namažete uljem. Tako se vlaga neće zadržavati na njima i samim tim neće biti ni leda.

 

Kako da vam zamrzivač ne ledi?
Kako da vam zamrzivač ne ledi?foto: Shutterstock / Maiapassarak

 

Dobro zatvarajte namirnice 

 

Osim što je potrebno da namažete zidove uljem, potrebno je i da namirnice koje stavljate u njega budu dobro oceđene od tečnosti. Tako će se manje vlage izlučivatu u prostoriju, tj u zamrzivač i samim tim će se on manje lediti. 

 

Uvek namirnice stavite u kese sa zipom ili bar u dve obične kese, a najbolje opcija je da ih čuvate u plastičnim posudama. 

 

 

makonda-tracker