dosadnjakovići

Kako se REŠITI KOMARACA u stanu? 4 laka trika da se otarasite najveće LETNJE NAPASTI, a jedan će vam se posebno svideti

0

Komarci znaju da budu stvarno nesnosni tokom letnjih meseci, međutim postoje načini na koje možete da se izborite sa ovim zujalicama.

 

 

Komarci znaju da budu velike napasti tokom leta
Komarci znaju da budu velike napasti tokom leta foto: Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia

Komarnici

 

Da krenemo od onog najočiglednijeg. Komarnici na prozorima im neće dozvoliti da uđu u vašu sobu, stan ili kuću. Oni koji ne provedu leto pod klimom 24/7, sigurno će u toku noći otvoriti prozor u potrazi za malo svežeg vazduha i rashlađenja.

 

E, to je prilika za ove malo krvopije, koje će tada kao vojna četa uleteti, ujedati vas i zujati vam oko glave ne dajući vam da zaspite. No, jedan komarnik će sprečiti ovu "jedinicu" da vam priđe. Čak nije loša ideja da ih postavite i na vrata.

 

 

Tečnosti kućne radinosti

 

Talog od kafe je stara caka pri teranju komaraca
Talog od kafe je stara caka pri teranju komaracafoto: Pixel-Shot/Shutterstock

Postoji više različtih recepata za ove domaće rasterivače komaraca, a mi ćemo vam sada predložiti tri.

 

Stara caka koju su naše bake i deke godinama koristili je je osušeni talog kafe. Potrebno je samo da ga stavite u neku metalnu posudu i da ga potom zapalite. Taj miris će odbtii komarce.

 

Stavite u jednu čašu ruzmarin, limun, limetu i malo eukaliptusovog ulja, a onda je dopunite sa vodom. na vrh postavite plutajuću sveću i zapalite je.

 

Limun može biti moćan saveznik u borbi protiv komaraca
Limun može biti moćan saveznik u borbi protiv komaracafoto: Rutul Naik Photography/Shutterstock

Možete probati i sa po nekoliko kriški limuna i limete i suvim karanfilićima. Potrebno je da u svaku krišku zabodete po nekoliko karanfiliža i da ih onda na tacni servirate na strateškim mestima u stanu. Na primer - pored prozora ili pored vašeg kreveta.

 

Ulja

 

Eterična odnosno esencijalna ulja takođe mogu biti koristan repelent. Lavanda, neven, limun i eukaliptus su neka od onih koja se najčešće koriste. Nekoliko kapi ulja sipajte u čašu vode, a zatim to prespite u neku bočicu za sprej i isprkajte po vratu, zglobovima, rukama i gde već želite.

 

Dodatni plus je uz to što će odbiti komarce, su i jako prijatni mirisi ovih ulja.  Baš zbog toga se mnogi odličuju na ovaj vid borbe sa komarcima. 

 

Ventilator

 

I ventilator može biti od pomoći
I ventilator može biti od pomoćifoto: Marko Volkmar / Panthermedia / Profimedia

Dobri stari ventilator. Jeste da su mu klime ukrale slavu poslednjih godina, ali... Uz to što pruža osveženje od letnjih vrućina, ventilator može poslužiti i za teranje komaraca.

 

Komarci su veoma lagani, tako da ukoliko ventilator usmerite u pravcu iz koga dolaze odnosno na mesto gde komarci mogu da uđu u vašu sobu on će ih oduvati.

 

 

makonda-tracker