domaće sredstvo, 0 dinara

Mnogi čine GREŠKU koja može zauvek da ga uništi: Kako da pravilno obrišete ekran televizora za samo nekoliko sekundi?

0

Moderni uređaji su osetljivi, a samo mala nepažnja može ih upropastiti 

foto: Shutterstock / BearFotos
foto: Shutterstock / BearFotos

Tehnički uređaji danas i nekada nisu isti. Ovi moderni mogu se nepažljivim rukovanjem uništiti, pa je prilikom brisanja potrebno mnogo voditi računa. 

 

Ukoliko ste primetili da se na vašem ekranu televizora nakuplja prašina, a to čini da vam slika bude manje kvalitetna, primenite jedan trik za čišćenje uz savete koje vam donosimo.

 

Naime, za čišćenje TV ekrana vam nije potrebna skupa hemija, već možete sami napraviti sredstvo koje je bezbedno za upotrebu i koje ne košta skoro ništa.

 

 

Pre početka čišćenja potrebno je da uređaj isključite iz struje, ne samo zbog sigurnosti, već ćete tako bolje uočiti mrlje na ekranu i ostavite ga isključenog sve dok nije potpuno suv.

 

Za čišćenje koristite najobičniju mikrofiber krpicu,  a papirne ubruse, maramice i druge materijale koji mogu sadržavati vlakna koja su previše gruba za ekran izbegavajte.

 

Prilikom  brisanja ekrana nema potrebe da jako pritiskate, već samo laganim pokretima uklonite nečistoću i nakupljenu prašinu. Ako postoje tvrdokrne mrlje u njihovom uklanjanju vam može pomoći razređena mešavina destilovane vode i blagog deterdženta za pranje sudova.

 

Kako da brzo i lako očistite tv ekran bez bojazni da ćete ga oštetiti
Kako da brzo i lako očistite tv ekran bez bojazni da ćete ga oštetitifoto: Shutterstock / Kamil Macniak

 

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti tako nešto kod kuće. Jednostavno je. Pomešajte destilovanu vodu sa sirćetom u razmeri 1:1, stavite u bočicu s finim raspršivačem, i to je to.

 

Takođe je važno očistiti i daljinski upravljač, a potom ga dezinfikovati razblaženim alkoholom ili asepsolom. Ovaj postupak ponavljajte s vremena na vreme, jer je daljinski pravo leglo bakterija. 

 

 

 

 

makonda-tracker