sijaće kao da je nov

Kako očistiti glavu tuša od kamenca za samo 5 minuta? Jednostavno je, lako i skoro DŽABE

0

Voda u sebi sadrži mnoge stvari korisne za naše zdravlje, ali i kamenac koji je često vidljiv u našim kupatilima

foto: Shutterstock / absolutimages
foto: Shutterstock / absolutimages

Kamenac je jedna od najdosadnijih pojava u svakoj kuhinji i kupatilu. Osim što narušava izgled sanitarija, lavaboa i slavina kamenac takođe može da prouzrokuje i probleme na funkcionisanju pojedinih delova u njima.

 

Najčešći problem imamo sa nakupljenim kamencem na glavama tuševa, jer se ionako male rupice kroz koje prolazi voda zapuše i onda voda ne može lepo da prolazi. 

 

Ukoliko i vi često kupujete novu glavu tuša zbog toga što vam se stara zapušila od kamenca i ne znate kako da je otpušite ovo je super vest za vas.

 

 

Od sada ćete moći na lak i jednostavan način da očistite kamenac ne samo sa tuša već i sa drugih površina uz pomoć jednostavnog sredstva koje možete sami da napravite u svojoj kuhinji. 

 

Kao što je već dobro opoznato prirodni proizvodi poput sirćeta često su najbolji izbor za čišćenje kamenca. 

 

Evo šta treba da uradite ukoliko glavu tuša želite da očistite od kamenca i time mu produžite rok trajanja.skinite glavu tuša i ubacite je u umivaonik ili posudu koju ste napunili sirćetom.

 

Ako možete Zatim je ostavite preko noći ili 30 minuta ako je od nikla, zlata ili mesinga.

 

Uz pomoć ovog trika nestaće kamenac za samo 5 minuta
Uz pomoć ovog trika nestaće kamenac za samo 5 minuta foto: Shutterstock / brizmaker

 

– Isperite glavu toplom vodom, a zatim istrljajte starom četkicom za zube kako biste uklonili svu plesan koja se nakupila. Sirće je prirodni dezinficijens pa će tuš biti dezinfikovan i blistavo čist. Ako se glava ne može ukloniti, možete upotrebiti istu metodu, ali umesto toga upotrebite plastičnu kesu napunjenu sirćetom i stavite je oko glave tuša pomoću gumice – savetuje ekspert za čišćenje Lora Harnet, osnivač proizvoda za ekološko čišćenje.

 

Soda bikarbona se takođe može koristiti za uklanjanje kamenca i prljavštine, ali nju treba pomešati s vodom kako bi se napravila čvrsta pasta za uklanjanje tvrdih naslaga prljavštine i kamenca.

 

Kao poslednji korak, glavu tuša možete istrljati limunom i budite sigurni - sijaće se kao nova.

 

 

makonda-tracker