provereno efikasno

Kako da uklonite masne fleke sa stolnjaka? Jeftino i efikasno rešenje, a uporne mrlje će biti kao rukom odnesene

0

Obilje hrane na trpezi često ostavi i mnogo masnih fleka, ali ne brinite, evo kako da ih se brzo i lako rešite 

foto: Shutterstock / Pixel-Shot
foto: Shutterstock / Pixel-Shot

Prilikom pripreme hrane za praznike dešava se da se masnoćom uprljaju kuhinjske krpe, a nije iskuljučeno da će neko prače ribe, sarme ili mesa završiti na vašem omiljenom stolnjaku.

 

Ipak, to nije razlog za brigu i stres jer postoji lak i jednostavan način da se rešite upornih masnih mrlja i ponovo vratite sjaj stvarima. 

 

Ovo se može primeniti na tkanine, pa ne treba da se brinete ni ukoliko uflekate odeću ili neki komad nameštaja

 

 

Postupak uklanjanja neprijatnih mrlja započnite tako što ćete višak masnoće sa tkanine ukloniti ubrusom. Bitno je da mrlju laganim pokretima utapkate, bez trljanja, jer će trljanje masne mrlje samo pogoršati stanje.

 

Pošto ste utapkali ulje na papirni ubrus, nanesite malo sode bikarbone direktno na mrlju. Ostavite da deluje oko sat vremena. U posudu sipajte vodu i dodajte jednu dozu omekšivača, pa promešajte.

 

Fleke na stolnjaku
Fleke na stolnjakufoto: Shutterstock / GBJSTOCK

 

Starom četkicom za zube nežno nanesite smesu na mrlju i trljajte. Za kraj, komad odeće ubacite u mašinu za pranje veša i operite je kao i obično.

 

Ovaj trik možete da primenite i na kuhinjskim krpama, kao i ostalim kuhinjskim pomagalima od tkanine, ali i na tepisima i nameštaju ukoliko slučajno prolijete masnu hranu prilikom jela.

 

 

 

makonda-tracker