topao i vedar enterijer

Za odrastanje uz OSMEH i SPOKOJ: FENG ŠUI pravila za uređenje DEČIJE SOBE

0

Uređenje doma zahteva dosta vremena i pažnje kako bismo sve doveli do savršenstva. Naročito je bitno kada uređujemo dečiju sobu jer želimo da se naša deca osećaju spokojno i srećno u prostoru koji je samo njihov.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Feng šui je veoma popularan koncept uređenja prostora, a prilično je važan ukoliko uređujete dečiju sobu. Tajna je u dodavanju malih elemenata u prostor koji će ga činiti toplijim i prijatnijim za dete.

 

Feng šui diktira sve, od pravilnog postavljanja kreveta, pa sve do bitnih dekorativnih stvari. Cilj je stvoriti dečiju oazu i mesto gde će se dete uvek osećati lepo i sigurno.

 

Kažu da deca i roditelji mogu uživati u uspesima i u životu ukoliko ih prostor podržava.

 

Evo nekoliko feng šui saveta koji će vam pomoći.

 

1. Poravnajte dečiji krevet sa najširim delom sobe.

 

Krevetac, Dečija soba, Soba za bebu
foto: united photo studio/Shutterstock

Pobrinite se da vaše dete vidi vrata sobe, ali da nije direktno povezano sa njima. Vaše dete ne bi trebalo da deli zid sa toaletom, a kreveti na sprat se ne preporučuju.

 

2. Napravite prostor za učenje i postignuća

 

Dečija soba, Radni sto
foto: FamVeld/Shutterstock

 

Ukoliko opremite prostor za učenje, ostavite radni sto i lampu u sobu, time pokazujete detetu značaj obrazovanja. Na južnom zidu neka bude prostor za njegove nagrade i diplome kako biste mu pokazali koliko ste ponosni na njega.

 

3. Koristite svetlost, boju i umetnička dela

 

Dečija soba, Enterijer, Dekoracija
foto: New Africa/Shutterstock

 

Svetlost i vedre boje su idealne za srećno okruženje. Najbolji izbor su žuta boja, svetlozelena, ljubičasta i ružičaste nijanse, a smatra se da je žuta boja najbolji izbor.

 

4. Stavite fotografiju porodice u dečiju sobu

 

Porodični portret, Fotografije, Uramljena fotografija, Uramljivanje fotografija, Porodična fotografija
foto: New Africa/Shutterstock

Najbolje bi bilo da to bude neka srećna slika sa zajedničkog događaja ili porodičnog putovanja. To detetu pruža osećaj pripadnosti, a može biti dobar podstrek da se problematično dete dovede u red.

 


 

makonda-tracker