obavezno probajte

Uz pomoć ovog trika vaša garnitura će da bude kao nova: Sve što vam treba imate u kuhinji, štedi vam vreme i novac

0

Čišćenje nameštaja u kući zna da bude mukotrpan i vrlo naporan posao 

foto: Shutterstock / Africa Studio
foto: Shutterstock / Africa Studio

Fleke koje se pojavljuju na nameštaju, a naročito na onom u dnevnoj sobi znaju da budu prava noćna mora za mnoge domaćice. 

 

Ipak, postoje neki trikovi koji mogu da vam olakšaju proces uklanjanja nečistoća i učine da vaš nameštaj bude kao da je sada izašao iz prodavnice. 

 

 

I još jedna sjajna vest, ono što vam za čišćenje treba verovatno već imate u svojoj kuhinji.

 

Na društvenim mrežama se može naći pregršt saveta za uređenje, čišćenje doma i tome slično. Neki su pomalo besmisleni, neki jednostavno ne funkcionišu, ali ima i onih koji nas oduševe.

 

Ovo je jedan od tih.

 

Krevet, Sofa
foto: Shutterstock / Africa Studio

 

Ukoliko imate uporne fleke po garnituri, krevetima, sofama i drugom mebliranom nameštaju ne brinite. Sve što vam je potrebno da biste učinili da izgleda kao nov jeste jedna tableta za pranje sudova. 

 

Sve što treba da uradite je da tabletu stopite u vreloj vodi, a zatim snažnim pokretima napravite penu, koju ćete lagano pokupiti mikrofiber krpom, a onda snažno njome istrljati mesto gde se fleka pojavila.

 

Nakon nekoliko snažnih poteza fleka će nestati. Zatim uzmite suv peškir i ponovo istljajte to mesto. Krevet će ostati suv, spreman za korišćenje, a od fleke neće ostati ni trag. 

 

 

 

 

makonda-tracker