mali saveti

3 TRIKA KAKO SAČUVATI NOVAC OD DŽEPAROŠA: Sklonite svoj novac na ova mesta i bićete bez brige

0

Ako vaše finansije razdelite na 3 dela i stavite ih na 3 različita mesta, izbeći ćete situaciju da na putovanju ostanete bez para ukoliko budete opljačkani ili ga izgubite iste.  

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ako idete na more, ili zapravo putujete na neku destinaciju, najčešće pored pasoša ponećete novac, a naravno da su tu i garderoba, telefon, punjač i sl. 

 

No, hajde da se bavimo novcem! Ukoliko se desi da nosite veće sume novca, preporučljivo je da novac razdvojite na delove, odnosno da ga spremite na nekoliko različitih mesta. 

 

ruke, novac
foto: Profimedia

 

Prateći ove savete možete se osigurati da nećete ostati bez novca na putovanju:

 

  1. Ljudi nose često novac u novčaniku i to je okej, ali jedan deo novca stavite u neku pregradu! U slučaju da se desi da vam neko ukrade ili izgubite novčanik, a da postoji mogućnost da ga pronađete bitno je da u toj brzini kradljivci ne uzmu sav vaš novac.
  2.  Jedan deo novca ostavite u koferu! Najbolje je da taj deo ostavite u deo kofera koji se nalazi ispod platna kojem je obložena unutrašnjost istog, ukoliko može da se odšnira, a obično može.
  3. I treći deo novca od cele sume stavite u pregradu u vašem rancu koji svakodnevno nosite, jer ako izgubite novčanik ili vam ga neko ukrade imaćete i dalje novac koji ste odvojili.

I da, čuvajte svoj pasoš! On vam najviše znači dok ste na putovanju.

 

 

makonda-tracker