čisti i dezinfikuje

Parket će biti KAO NOV za samo 3 MINUTA: Manite se skupe hemije, napravite DOMAĆE SREDSTVO od sastojaka iz kuhinje

0

Sredstva za održavanje parketa mogu da budu veoma skupa, zato je mnogo bolje da sami napravite jedno koje je podjednako efikasno 

foto: Shutterstock / Robert Kneschke
foto: Shutterstock / Robert Kneschke

Domaćice koje u svom domu imaju podove prekrivene parketom znaju da njihovo održavanje može da bude prava muka.

 

Osim što zna da bude vrlo zahtevno i teško održati sjaj parketa i njegovu čistoću, takođe je potrebno izdvojiti i dosta novca za kupovinu hemije koja ponekad zna da bude basnoslovno skupa.

 

 

Ukoliko i vas muči ista muka na pravom ste mestu. Pogledajte kako možete sami u svom domu da napravite sredstvo za održavanje parketa koje će biti podjednako efikasno, a uštedeće vam pozamašnu sumu novca. 

 

Sastojci i priprema domaćeg sredstva za parkete

 

Pomešajte 1 šolju sirćeta sa 10 kapi eteričnog ulja po izboru ( lavanda, limun, pomoradža, ruža... ) i očistite parket. Soba će mirisati sveže i čisto, a ova kombinacija će dezinfikovati površinu.

 

Kuća, Dom, Uređenje doma, Kauč, Trpezarija, Garsonjera, Kuhinja, Stan, Parket
foto: Profimedia


Ukoliko želite da vratite sjaj parketu, onda pomešajte pola šolje soka od limuna, kašiku maslinovog ulja i do 3 litre tople vode.

 

Ako imate taman parket u domu, onda je najbolje rešenje da pomešate u vodi četvrtinu šolje ohlađenog crnog čaja sa kašičicom sirćeta i jednom punom kašikom deterdženta za suđe.

 

Na ovaj način ćete sačuvati tamnu boju i sprečiti je da izbledi.

 

 

makonda-tracker