ne samo za enterijer

PROTIV HRKANJA, PROČIŠĆAVA VAZDUH: Ova biljka je idealno rešenje za vašu spavaću sobu

0

Ova sobna biljka je pravo rešenje za dugotrajni mir u kući

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Hrkanje može biti veliki problem i uzrok brojnih besanih noći, ali i svađa i narušenih odnosa među partnerima. Niko ne voli da bude ni izvor buke, a ni onaj koji hrkanje mora da sluša, a osim toga, ono mođe da ugrozi i zdravlje.

 

Doktori povezuju hrkanje sa visokim krvnim pritiskom, kardiovaskularnim problemima, a čak može dovesti i do moždanog ili srčanog udara. Uzrok može biti i oštećena sluzokoža. prehlada, uvećani krajnici, prehlada...

 

Međutim, postoji i jedan prirodni način koji može pomoći protiv hrkanja.

Jedno sprovedeno istraživanje pokazalo je da biljka bromelija ili, jednostavnije, ananas, smanjuje hrkanje i pospeuje kvalitetniji san.

 

Ova biljka proizvodi kiseonik noću, te poboljšava kvalitet vazduha i spavanja, piše Veriplant World. Bromelija, uz to, proizvodi enzim bromelain koji umiruje hrkanje. Ipak, kako piše Dejli Mejl, ovoj biljci treba oko 2 godine da se pojavi ananas, koji nije jestiv, već ukrasne prirode. Bromelija se najviše uzgaja u Holandiji.

 

Pogledajte i koja je to biljka idealan poklon svakoj ženi, zašto je čuvarkuća toliko moćna, ali i u koju čarobnu biljku se Grkinje kunu hiljadama godina.

 

  


 

makonda-tracker