saveti

NIKAKO NE UKRAŠAVAJTE DOM OSUŠENIM CVEĆEM! Evo gde treba držati biljke kako biste izbegli privlačenje LOŠE ENERGIJE!

0

Postoji nekoliko pravila koje treba da poštujete kada kuću ukrašavate cvećem.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pazite da vam biljke u teglama nisu suve i izbegavajte kuću ukrašavati osušenim cvećem. Ukoliko je bilje u teglici propalo i osušilo se - bacite ga. Mrtve stvari u dom unose mrtvu energiju, a to ne želite.

 

Takođe, neke biljke privlače lošu energiju, to su one koje imaju oštre delove ili bodlje. Uvek birajte biljke koje nisu šiljaste, već oble i prijatne na dodir. Na primer, zaobljeno bilje simbolizuje rast i napredak u životu i podstiče stvaranje pozitivnog zračenja u domu. S druge strane, palma ima šiljate listove, ali ipak simbolizuje dugovečnost - poželjno ju je držati u severnom ili istočnom delu kuće.


Svakako nabavite orhideju jer ona doprinosi isterivanju svega štetnog iz doma i stvaranju savršenstva i čistoće. Ona je odličan izbor ako pokušavate da postanete roditelji jer simbolizuje oplodnju. Veštačko cveće nije najbolji izbor, iako čini manje štete od osušenog. Ukoliko želite veštačko cveće, vodite brigu o tome da se na njemu ne gomila prašina jer to priziva haos i lošu energiju.

 

Saveti gde u domu držati biljke:

 

Dnevna soba

 

Ova prostorija mnogim ljudima služi za druženje, povezanost i pomlađivanje, stoga je napunite biljkama. Stavite ih na police, na sto, na dasku pokraj prozora... Okružite se zelenilom jer ono podstiče rast i procvat života svih ukućana.

 

Kuhinja i trpezarija

 

Sukulenti u velikoj tegli na stolu su odličan su izbor za ovu prostoriju. Oni privlače dobru energiju. Za kuhinju su idealni mali vrtovi postavljeni uz prozor, u njima možete saditi razno začinsko bilje, poput peršuna, bosiljka..

 

foto: Profimedia

Kupatilo

 

Tu je dobro imati biljke koje vole vlagu. Na primer, orhideje uspevaju na ovakvim mestima pod uslovom da postoji izvor prirodnog svetla.

 

Spavaća soba

 

U ovoj prostoriji ne želite imati previše biljaka, jer su one aktivne (jang) energije koja može sabotirati opuštanje i obnovu organizma. No, postoji jedna biljka koja je poželjna u spavaćoj sobi, a to je afrička ljubičica koja simbolizuje ljubav i novac. I ljiljani su dobar izbor jer njegovi zaobljeni listovi deluju umirujuće.
 

 

makonda-tracker