da li ste znali?

PREMA VEROVANJU FENG ŠUIJA OVE PREDMETE NE TREBA DRŽATI U KUĆI: Donose nemir, bedu, svađu...

0

Privlačite samo dobre stvari

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prema verovanju feng šuija određeni predmeti mogu da prizovu bedu i nesreću. Držanje ovih predmeta u kući može se negativno odraziti na protok energije u domu unoseći nemir i svađu u živote.

 

Ako želite da privučete sreću, blagostanje i radost ove predmete odmah izbacite iz kuće:

 

1. Ogledalo naspram kreveta

 

Postoji verovanje prema kome ogledalo naspram kreveta za spavanje privlači nepovoljne uticaje koji će se odraziti na vezu ili brak. Ogledala nisu zabranjena, ali je najbolje izabrati bilo koje drugo mesto za njegovo postavljanje.

 

2. Uvelo cveće

 

Biljke predstavljaju rast i razvoj, a prijatno je i osvežavajuće imati lep buket sezonskog cveća u vazi, ali ono uvelo može da poremeti protok dobre energije. Ponekad ne primetimo, pa nam cveće vene u vazi i simbolika se pretvara u svoju suprotnost – počinje da blokira rast i ne dopušta razvoj u bilo kom pravcu.

 

foto: Profimedia

Uvelo cveće predstavlja stagnaciju zato je potrebno da ga izbacite iz svoje kuće.

 

3. Napukli i pocepani predmeti

 

Okrnjene šolje, tanjiri i činije, sve to prilači lošu sreću. Čuvanje napuklih i pocepanih predmeta i stvari čini da i energija svakog postignuća bude polovična i "naprsla". Ako primetite da se projekti ne privode kraju, da su sva rešenja koja pronalazite samo presipanje iz šupljeg u prazno, za početak, rešite se oštećenih stvari, koliko god da su vam drage.

 

4. Pokloni od osoba koje nam nisu drage

 

Svakome se nekad desilo da dobije poklon od osobe koja mu i nije baš draga, a onda se postavlja pitanje šta sa tim poklonom? Pravila feng šuija nalažu da se tih predmeta odmah otarasite. Možete ih babciti ili pokloniti nekome kome će se oni dopasti. Sve u svemu, nipošto ih ne čuvajte u svojoj kući.

Neželjeni predmeti donose uznemirujuću energiju, remete mir i izazivaju nezadovoljstvo.

 

Isto važi i za poklone ili neke druge uspomene koje vas vežu za bivšeg partnera ili prijatelje sa kojima više niste u kontaktu.

 

5. Stari, pokvareni tehnički uređaji

 

Dobro nam je poznata situacija u kojoj umesto da bacimo pokvareni telofon uglavnom ga sačuvamo uz razmišljanje da će nam možda nekada u budućnosti ponovo zatrebati, iako se to nikad ne dogodi. Takvi uređaji uglavnom završe u kutiji, a ona ispod kreveta. Ovakve stvari donose lošu energiju i loše raspoloženje.

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker