trikovi za uvek sređen dom

KAKO DA VAM STAN UVEK BUDE UREDAN? Jednostavno je — svakog dana se pridržavajte ovih 5 malih saveta

0

Postoje neki mali svakodnevni trikovi i, ako postanu navika, uvek održavaju stan urednim.
 

foto: Profimedia, Profimedia
foto: Profimedia, Profimedia

Ispraznite mašinu za pranje posuđa

 

Svakako se pobrinite da odmah nakon pranja ispraznite mašinu za pranje posuđa, odnosno pospremite odmah posuđe na svoje mesto. Tako ćete sprečiti da vam se u kuhinji gomila prljavo posuđe u sudoperu. Osim toga, tako ćete uvek imati čisto posuđe na raspolaganju.

Raspremite ujutro krevet

 

Pre nego napustite kuću i započnete radni dan, za projekat „kuća bez haosa“ pomaže ako pospremite spavaću sobu i ostavite je urednom odmah ujutro. Bićete veseliji uveče kad vidite lepo složen krevet…

Koristite korpe ili kutije

 

Često se po kući sakupe razne sitnice koje neuredno leže posvuda. Možda je to pošta na kuhinjskom stolu ili različiti ključevi na komodi. Kako te stvari ne bi ležale razbacane po stanu, nabavite korpe ili kutije u kojima ćete ih držati. Osim što ćete sprečiti nered, nećete više tražiti ključeve po kući…

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BUTLERS (@butlers_com) on


Pospremite odeću u ormar

 

Koliko god je puno lakše baciti odeću preko stolice nakon napornog radnog dana, toliko je to jako neuredna navika. Naime, sledeći dan ćete uraditi isto to – pa će se odeća samo gomilati. Naviknite se odmah da stavljate prljavu odeću u korpu, a preostale stvari pospremite u ormar. To važi i za cipele i jakne.

 

Ostavite uveče iza sebe čistu kuhinju

 

Još nešto - na brzinu spremiti večeru u kuhinji, pa onda fino sesti na trosed pred televizor – to je sjajan osećaj! Nažalost, sledeći dan ćete primetiti da se kuhinja nije očistila sama od sebe. Zbog toga nakon jela izdvojte malo vremena da operete lonce i posude, prebrišete radnu površinu u kuhinji. Sledeći dan neće biti neugodnih mirisa – i osećaćete se super zato što ne morate pospremati kuhinju!
 

 

 

makonda-tracker