obratite pažnju na ovo

NE TRČITE DA OPERETE SUDOVE I USISATE TEPIH: Evo šta gosti PRVO primete kad vam uđu u kuću

1

Svima nam se desilo da nam se na vratima pojave nenajavljeni gosti – i onda se "jedemo" što ih je dočekao haos... ali to nije ono što oni prvo primete!

foto: hgtv
foto: hgtv

Novo zanimljivo istraživanje sada je otkrilo šta ljudi prvo primete kada dođu kod nekoga u goste, i nije da ih sudovi ne zanimaju, ali prvo primete nešto drugo - miris!

 

Prema ovom istraživanju, gostima je potrebno samo 38 sekundi da "ocene" nečiju kuću, a među deset stvari koje primete su i prljavi prozori, "čudni" mirisi i knjige koje imate na policama.

 

 

Ukoliko vas zanima kakav utisak vaš dom ostavlja na druge, definitivno bi trebalo da očistite prozore pre nego što dođu gosti – sedmoro od desetoro ispitanika smatra da su čisti prozori važni za ukupan izgled kuće.

 

Srećom, ako se gosti pojave kada kuća nije baš savršeno uredna, ne morate mnogo da brinete – tri četvrtina ispitanika kaže da je kasnije promenilo mišljenje o nečijoj kući.

 

foto: Profimedia

Svakako, najviše pažnje privlači dnevna soba, a nije ni čudo jer tu obično smestimo goste koji dođu. Zato ako želite da impresionirate goste, očistite dnevnu sobu, a možete da kupite i neko lepo cveće, mirišljavu svećicu ili osveživač vazduha, s obzirom na to da gosti prvo primete miris.

 

Nakon mirisa, gosti će primetiti temperaturu, tj. da li je hladno, toplo ili prijatno u prostoriji, ali i da li je kuća usisana. Kada ih smestite u svoj dom, primetiće da li je i koliko je udoban vaš nameštaj, da li su oprani sudovi, da li su čisti prozori, koje knjige imate, kao i u kakvom je stanju vaš nameštaj – da li je dobro očuvan, nov...

 

Pored toga, gosti će obratiti pažnju i na to kakva je boja vaših zidova, ali i da li ste obrisali prašinu u kući.

 

Primećujete li vi ovakve stvari kada odete kod nekoga u goste?

 

 

 

makonda-tracker